TRT, şişkin kadrolarını azaltmaya hazırlanıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Mart 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'nin hazırladığı personel sayısını azaltacak yasa taslağına göre 3 bin 500 kişi Devlet Personel'e, ihtiyaç fazlası sanatçılar da Kültür Bakanlığı'na gönderilecek

FAZLA personeli olduğu gerekçesiyle sürekli eleştiri konusu yapılan TRT bu soruna neşter vurmak amacıyla bir kanun taslağı hazırladı ve Başbakanlık'a gönderdi. Taslakta fazla olduğu belirtilen 3 bin 500'e yakın kadroya yeni tanım getiriliyor ve kurumun teşkilat yapısı değiştiriliyor.

KALDIRILAN KADROLAR

Taslakta öngörülen yeni teşkilat düzenlemeleri nedeniyle kaldırılan, birleştirilen veya yapısı değiştirilen birimlere ait Daire Başkanı, Başuzman, Başkan Yardımcısı, Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Müdür, Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şef, Uzman, Sanatçı, Raportör ve Kontrolör unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri sona erecek. Bu personel, en geç iki ay içinde derece ve kademelerine uygun kurum kadrolarına atanabilecek. Atama işlemi yapılıncaya kadar kurumca ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilecek.

MAAŞLARINI ALACAKLAR

Bunlar, yeni bir kadroya atanıncaya kadar, eski kadrolarına ait ücret, fazla mesai ücreti ve özel hizmet tazminatını almaya devam edecek. Görevi sona erenlerden yeni bir kadroya atanamayanlar ile hizmetine ihtiyaç kalmayan personel (sanatçı unvanlı kadrolarda bulunanlar hariç) diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilecek. Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmalarına Dair Esaslar çerçevesinde ihdas edilecek pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirilecek. Yine tasarıyla TRT'de karar alma sürecini yavaşlattığı eleştirileri getirilen Koordinasyon Kurulu da tamamen kaldırılıyor.

NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber