Marmara Üniversitesi'nde yasağa tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 11:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başörtüsü yasağını devam ettiren üniversite rektörleri Marmara Üniversitesi önünde protesto edildi. Temel Hak ve Hürriyetler Platformu'nun protestosuna içeri giremeyen başörtülü öğrenciler de destek verdi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusu önünde bir basın açıklaması yapan Temel Hak ve Özgürlükler Platformu, başörtüsü yasağının derhal sonlandırılmasını ve yasakçılığı sürdürerek suç işleyen sorumluların yargılanmasını istedi. Eylemde başörtülü öğrencilerin içeri girmesini engellemeleri dolayısıyla suç duyurusunda bulunmak üzere kapıdaki güvenlik görevlileri hakkında tutanak tutuldu.

Üniversite önünde ?Herkes İçin Adalet ve Başörtüsüne Özgürlük? yazılı bir pankart açan platform mensupları, içeri giremeyen öğrencilerin haklarını almak adına mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Melike Aydoğan, yasağın hukuksuzluğuna değinerek eğitim haklarını gaspeden bu yasağın bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Platformu temsilen söz alan Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez ise başörtüsü yasağının hukuki hiçbir gerekçesinin olmadığını belirtti. Yasağı sürdürenlerin açık bir ayrımcılık suçu işlediklerini belirten Sönmez, sorumlular hakkında yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Yasağı sürdürenler hakkında yargılanmaları talebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Sönmez, halkın iradesinin ve hukukun hiçe sayılarak sürdürülen bu yasağın zorbalık olduğunu belirtti.

Başörtülülerin başlarını açmaları için Marmara Üniversitesi önünde kurulan ?utanç kulübesi?nin bir an önce kapatılmasının da istendiği eylemde topluluk ?Herkes İçin Adalet Başörtüsüne Özgürlük?, ?Yasakçılar Yenilecek Direnenler Kazanacak!?, ?Zorba Rektör İstemiyoruz!?, ?Yasakçı Rektörler Yargılansın!?, ?Direniş Adalet Özgürlük!?, ?Başörtüsü Onurumuz Koruyacağız!? şeklinde sloganlar attı.

Basın açıklamasının ardından öğrencilere ve basın mensuplarına ?Başörtüsü Yasağını Sürdürenler Suç İşliyor? başlıklı bir broşür dağıtıldı. Son olarak kapıdaki güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere tutanak tutan platform avukatları, yasakçıların yargılanması gerektiği talebini tekrar ifade ettiler. Eylem, yasak kalkana kadar mücadelenin sürdürüleceği vurgusuyla beraber yapılan alkışlı protestoyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber