Bursa'ya atanan Adana Milli Eğitim Müdürü Gülsar: Okul inşaatları saçlarımı ağarttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, dört yıllık görev süresinde eğitim yatırımlarında Adana'nın 'altın' bir dönemi yaşadığını söyledi.

Bursa'ya atanan Gülsar için Mavi Sürmeli Oteli'nde veda yemeği verildi. Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube ve okul müdürleri ile öğretmenlerin katıldığı programda Gülsar, duygulu anlar yaşadı. Ayrılıkların çok zor olduğuna işaret eden Gülsar, kentten kendi isteğiyle tayin istediğini kaydetti. Büyük özverilerle yapılan öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna dikkat çeken Gülsar, "Beş bin öğrencisi olan bir okulda, müstahdem yok. Orada öğretmenler kendi imkanlarıyla temizlik işlerini yapıyor. Tabiî ki bu çok kolay olmuyor. Başka kurumlarda böyle bir şey yok. Buna rağmen eğitimciler hak ettikleri değeri göremiyorlar." dedi.

Adana'nın genel yatırımlardan diğer illere göre daha fazla pay aldığını hatırlatan Gülsar, okul inşaatlarının saçlarını ağarttığını vurguladı. Çalıştığı dört yıllık zaman zarfında kimsenin siyasi görüş, ideoloji ve inançlarına bakmadan tüm insanlara eşit mesafede davrandığını anlatan Gülsar, önümüzdeki süreçte hizmetli açığının kapatılacağını aktardı. Gülsar, fiziki mekan ve teknolojik imkanlarla eğitim kalitesinin daha da artırılacağını ifade etti. Kız Meslek Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi gibi 15 büyük projenin çalışmalarına devam edildiğini dile getiren Gülsar, inşaatı devam eden okulların tamamlanmasıyla sınıfların 30 kişilik hale geleceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk de Gülsar'ın 4 yıllık sürede eğitim için büyük özverilerde bulunarak ilde önemli hizmetler yaptığını söyledi. Öztürk, "Böylesine değerli bir müdür ile mesaimizi paylaşmanın ve beraberce hizmet etmenin onur ve gururunu taşıyoruz." diye konuştu. 2002 yılına kadar ildeki toplam 7 bin 935 derslik yapıldığını ifade eden Öztürk, sadece 2003-2007 yılları arasında devam eden, tamamlanan ve yeni başlanan inşaatlarla bu rakama 3 bin 140 derslik daha eklendiğini kaydetti. Okullaşmanın yüzde 40 oranında arttığını vurgulayan Öztürk, 50 milyon YTL'yi aşan kaynakla 477 dersliğin hayırsever kişi ve kurumlar tarafından yaptırıldığını anlattı. 2002'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 60 ve üzeri iken, şuan bu sayının 40'ların altına düştüğüne işaret etti.

Öztürk, şunları söyledi: "2003 yılında il genelinde ilköğretim ve devlet yatırım programlarında yer alan projelerin ödenekleri olmasına rağmen problemsiz arsa olmaması nedeniyle projeler ihaleye çıkartılamamıştı. Daha sonra yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla ilimize yeni okul arsaları kazandırılmış ve yatırım programları aksamadan sonuçlandırılmıştır. Bunlardan Adana Kız Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Ceyhan Öğrenci Pansiyonu'nun inşaatları devam ediyor. Bu yıl sonu ve 2009'da hizmete girecek. Ayrıca 4 genel lise, Anadolu Öğretmen Lisesi, 4 Halk Eğitim ve Bilim Sanat Merkezi hizmete açılmıştır. Son 4 yılda 96 adet AB Projesi kabul edilmiş, kabul edilen projeler kapsamında 269 idareci ve öğretmen, 162 öğrenci çalışmalara iştirak etmiştir. "

Yemekte, okul müdürleri Atilla Gülsar'a değişik hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber