Gaza büyük indirim yolda!

Küresel durgunluk endişeleriyle enerji fiyatlarında yaşanan gerileme, önümüzdeki dönemde gaza indirim olarak yansıyabilir. Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, doğalgaz fiyatlarında ocak ayında büyük bir indirimin mümkün olabileceğini kaydetti.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 21 Ekim 2022 07:40, Son Güncelleme : 21 Ekim 2022 07:42
Gaza büyük indirim yolda!

Aktürk, Mart ayında elektrik fiyatlarında da ciddi bir indirim olabileceğini ifade ederek, "Elektrikteki indirim tüm alanlarda olur, konutta, sanayide ve ticarethanelerde" diye konuştu.

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, doğalgaz fiyatlarında ocakta büyük bir indirim olabileceğini söyledi. Durgunluk nedeniyle gaz ve petrolde düşüş yaşandığını anlatan Aktürk "Böyle giderse 1 Ocak'ta BOTAŞ'ın alım fiyatlarında büyük bir düşüş olacak. Hükümet eğer dolar kurunu da tutabilirse sanayi ve elektrikteki gaz fiyatlarında büyük bir indirim yapabilir" dedi.

AVRUPA GAZ DEPOLARINI DOLDURDU

Doğalgaz ödemelerinin de Gazprombank'tan kredilendirilip ötelenebilmesi durumunda hükümetin seçime büyük bir avantajla girebileceğini söyleyen Aktürk "Şu an durgunluk endişesinden dolayı gerek vadeli piyasalar gerekse spot piyasalar işlem görmüyor. Avrupa gaz depolarını da doldurdu, gaza talep de yok. Ben bu fiyatların mart ayına kadar düşük seyredeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


FERHAT EKİNCİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber