Sıcak çatışmaya giren askere terhis sonrası istihdam teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 20:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, kamu kuruluşlarının kapasitelerinin binde 3'ünü, sıcak çatışma sonucunda malul olup da çalışabilir durumda bulunanlara ayırmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, genel, katma ve özel bütçeli kurum ve kuruluşlarla mahalli idareler ve sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan her nevi teşebbüs veya bağlı ortaklıklar; kadrolarının binde 3'ünü, askerlik hizmetini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tamamlayan, terörle mücadelede fiilen sıcak çatışmaya giren er ve erbaşların, malul olmasalar dahi terhislerinden sonra istihdam edilmeleri için ayıracaklar. İşveren, belirlenecek kişileri işe almak ve atamak zorunda olacak.

İşverenler, ayrıca, talep halinde, malul olmasalar dahi askerlik hizmetini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tamamlayan, terörle mücadelede fiilen sıcak çatışmaya giren er ve erbaşları, yüzde 1 oranında daimi işçi statüsünde istihdam etmekle yükümlü tutulacak. Teklifle, terörle mücadelede sıcak çatışmaya giren askerlerin, terhislerinden sonra iş bulabilmeleri kolaylaştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber