YÖK eylemcilere çay ısmarladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) başörtüsüne ilişkin tavrını patlattıkları balonlarla protesto eden Türkiye Gençlik Birliği'ne üye bir grup, kurum tarafından kendilerine ikram edilen çayı geri çevirmedi.

YÖK önünde saat 13.00 sıralarında toplanan Türkiye Gençlik Birliği'ne mensup yaklaşık 30 kişilik grup, AK Parti İktidarı ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın başörtüsüne ilişkin tavrına yönelik protesto eylemi gerçekleştirdi.

Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın resimlerinin yer aldığı balonlar taşıyan grup, "Atatürk gençliği görev başında" ve "Türbanın altında Amerika var" şeklinde sloganlar attı.

Türkiye Gençlik Birliği'ni simgeleyen pankartın açıldığı eylemde, "YÖK Başkanı'na 1 milyon kırmızı kart" yazılı döviz dikkatlerden kaçmadı. Sık sık slogan atan eylemciler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Hükümet ve YÖK Başkanı'nın istifası istenen basın açıklamasında Özcan'ın üniversitelerdeki koordinasyon ve ahenk işlevini yerine getiremediği öne sürüldü. Türbanın ABD'nin siyasal simgesi olduğu savunulan açıklamada, YÖK Başkanı Özcan'ın istifası için 1 milyon imza toplamak üzere kampanya başlatılacağı bildirildi.Grup, basın açıklamasının ardından Yusuf Ziya Özcan'ın resminin bulunduğu ve başörtüsü takılan balonla birlikte ellerindeki tüm balonları patlattı ve "AK Parti ve ABD'nin truva atı türbandır" yazılı ufak platformu tekmelemeye başladı.Türkiye Gençlik Birliği üyesi grup, eylemin ardından YÖK tarafından kendilerine ikram edilen çaydan içmeyi ihmal etmedi. Sıraya giren eylemciler, çaylarını içtikten sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber