Öğrencilerin 16 projesinin 15'i kabul edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 19:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adıyaman Özel Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu'nun, 'Bu Benim Eserim' adlı Matematik-Fen Proje yarışmasına gönderdiği 16 projeden 15 'i il çalışma grubu tarafından kabul edildi.

Adıyaman'ı temsil etmek üzere Elazığ'a gönderilen 73 proje arasından 37'si sergilenmek üzere kabul edildi.

Bu projelerden 11'i Özel H.Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu'na ait. Proje yarışmasının ilköğretim okulları arasında en önemli bilimsel çalışma olduğunu dile getiren Okul Müdürü Ebubekir Mert, Adıyaman'da ve Adıyaman adına bölgede seçilen en fazla projeye sahip olan okul olduklarını, amaçlarının eğitim ve öğretime büyük faydalar sağlamasını umdukları projeleriyle yurt genelinde seçilecek 50 proje arasına girmek olduğunu söyledi.

Matematik proje rehber öğretmeni Mustafa Alagöz, projelerin hazırlanmasında öğrencilerin özveriyle çalıştığını, bu projelerin matematiğin daha kolay öğrenilmesine yardımcı olacağını belirterek, "Rehberlik edinildiği zaman öğrencilerdeki gizli yetenekler açığa çıkıyor. İlerde daha büyük projelere imza atacağız." dedi.

Fen Bilgisi Rehber Öğretmeni İsa Demirayak, "21. asırda teknoloji zirveye tırmanırken çevre ve canlılar için hayat kaynağı olan suya vermiş olduğu zararları azaltabilecek etkileri düşünüp projeye aktaran öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu projelerin de hayata geçirilmesi için büyüklerimizin gerekli desteği vermelerini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber