Türk Eğitim - Sen ve Eğitim - İş'ten basın açıklaması

Haber Giriş : 14 Mart 2008 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
-TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN HÜKÜMETE ?UYARILARI KULAK VER? ÇAĞRISI

-Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun aldığı eylem kararına 150 bine yakın üyesi ile destek veren Türk Eğitim-Sen'den hükümete ?uyarılara kulak ver? çağrısı geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, uyarı niteliğindeki eylemlere hükümetin kulak vermesi gerektiğini, aksi takdirde eylemlerin şiddetinin artarak süreceği mesajını verdi.

ANKARA (ANKA) - Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun aldığı eylem kararına 150 bine yakın üyesi ile destek veren Türk Eğitim-Sen'den hükümete ?uyarılara kulak ver? çağrısı geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, uyarı niteliğindeki eylemlere hükümetin kulak vermesi gerektiğini, aksi takdirde eylemlerin şiddetinin artarak süreceği mesajını verdi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun Türkiye çapında aldığı eylem kararına Türk Eğitim-Sen de destek verdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve yönetim kurulu üyeleri Ankara Halim Şaşmaz İlköğretim Okulu'nda eyleme destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Koncuk, çalışma alanları olması nedeniyle basın açıklamasını öğretmenler salonunda yaptıklarını söyledi.

-?TASARIYI BU HALİYLE KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR?-

Koncuk, Türkiye'nin ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığını belirtirken, yaşam standartlarının da günden güne düşüş gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin ?işsiz cennetine? döndüğünü ifade eden Koncuk, ?Tüm bu gerçekler göz önüne alındığında sosyal refah seviyesi ve yaşam kalitesi oldukça düşük olan ülkemizde, hükümetin bu haliyle Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı TBMM'den geçirmesi daha büyük sorunlara neden olacaktır. Sosyal güvenlik hakları açısından yarınları güvencesiz bırakan ve çalışanların, emeklilerin aleyhine olan bu düzenlemeyi kabul etmemiz mümkün değildir? dedi.

-?BAŞBAKANIN TAVRI KABUL EDİLEMEZ?-

Tasarının önemli hak kayıplarına neden olduğunu ve bu nedenle sendikaların bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Koncuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise eleştirilere tahammül edemediği ve sendikacıları yalancılıkla suçladığına işaret etti. Koncuk, bu durumun kabul edilecek bir tutum olmadığının altını çizdi. Sendikaların ağır hak kayıplarına neden olan bu tasarıyı eleştirmesinin çok doğal olduğunu belirten Koncuk, ?Bu yaklaşımı ülkeyi yönetenlerin içine sindirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde işçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, köylüsüyle küs bir iktidar, ülkeye fayda yerine zarar getirir? dedi.

-?HÜKÜMET TASARIYI DERHAL GERİ ÇEKMELİ?-

Koncuk, tasarının sosyal devlet ilkesi ile ters düştüğünü anlatırken, 150 bine yakın Türk Eğitim-Sen üyesi ile beraber Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm kurum ve okullarda iş bırakma eylemine destek verdiklerine söyledi. Koncuk, ?Umuyoruz ki, Emek Platformu'nun düzenlediği uyarı niteliğindeki bu eylemler hükümete ders olur. Aksi takdirde eylemlerimiz Türkiye genelinde şiddetini artırarak devam edecektir. Hükümet bunun sorumluluğunu üzerine almak istemiyorsa, tasarıyı derhal geri çekmelidir? diye konuştu.

-?ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHE KARIŞACAK?-

Koncuk, söz konusu tasarı nedeniyle tüm kamu çalışanlarının önemli hak kayıpları yaşayacağını belirtirken, ?Tasarının yasalaşması halinde ücretsiz sağlık hizmetleri artık tarihin sayfalarına gömüleceğini görüyoruz. Hükümet haklarımızı iyileştirmesi gerekirken, geriye götürmektedir? dedi.

-?FİKİR AYRILIKLARIMIZI RAFA KALDIRDIK?-

Koncuk gazetecilerin sendikaların fikir ayrılıklarının bulunup bulunmadığı sorusuna ise, tüm sendikaların hakların korunması amacıyla bir araya geldiğini ifade ederek, ?Bu eylemde hep beraber bir aradayız. Fikir ayrılıklarımızı rafa kaldırdık? yanıtını verdi


-EĞİTİM-İŞ: ?BAŞBAKAN TORUNLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ELİNİ ÇEKMELİ?

-Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun aldığı eyleme katılan Eğitim-İş, Başbakan Erdoğan'ın sendikalar ile bir araya gelerek yeni bir tasarı oluşturması çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ?Başbakanın çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinden elini çekmesi gerekiyor? dedi.

ANKARA (ANKA) - Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun aldığı eyleme katılan Eğitim-İş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sendikalar ile bir araya gelerek yeni bir tasarı oluşturması çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ?Başbakanın çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinden elini çekmesi gerekiyor? dedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun Türkiye çapında aldığı eylem kararına Eğitim-İş de destek verdi. Eğitim-İş Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Ankara İncirli Lisesi'nde eyleme destek verdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, İncirli Lisesi'nde 100'e yakın öğretmenin eyleme destek verdiğini belirtirken, Başbakan Erdoğan'ın.tasarıyı geri çekmesi gerektiğini söyledi. ?Başbakan Emek Platformu bileşenleri ve sosyal kesim temsilcileri ile bir araya gelerek yasayı tekrar gözden geçirmeli Anayasaya ve kanunlara uygun bir tasarı hazırlamalı? dedi.

-?BAŞBAKAN EYLEMİ DİKKATE ALMAZSA GENEL GREV OLACAK?-

Adıbelli, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) ve Eğitim-İş olarak eyleme yüzde 100 katılımla destek verildiğini söyledi. Adıbelli, Başbakan'ın yapılan eyleme kulak vermesi gerektiğini ve uyarıyı dikkate almasını beklediklerini ifade ederken, ?Başbakanın çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinden elini çekmesi gerekiyor. Eylemi dikkate almazsa, bunun sonucu genel grev olacaktır. Başbakan bundan vazgeçmeli? dedi.

Adıbelli, Eğitim Platformu alınan kararla yapılan eylemde tam olarak eşgüdüm sağlayamadığına da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber