Cumhurbaşkanı Gül: Sağlıkta gelişmiş ülkelerle boy ölçüşecek seviyedeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin sağlık insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaştığını kaydetti. Gül, ?Bu başarının arkasında köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımız, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yatmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gül mesajında, "Kıymetli Sağlık Çalışanları, bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına hizmet eden, hoca ve öğrenci olarak sağlık insan gücümüze katkı sağlayan tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ederim" dedi. Türkiye'de batılı anlamda ilk tıp okulunun 14 Mart 1827'de açıldığını ve 1919 yılından bu yana anılan günün, Tıp Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Gül, ?Tarihimizin zor günlerinde, çeşitli imkânsızlıklar içinde yetişen hekimlerimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde önemli roller üstlenmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bugün, başka sahalarda olduğu gibi, tıp eğitimi- teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki performansıyla da dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

?Ülkemizin sağlık insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Bu başarının arkasında köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımız, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yatmaktadır. Tıp ve sağlık alanındaki başarı sadece bir mesleğin veya kurumun değil, bu alanda faaliyet gösteren bütün meslek grupları ve kurumların birlikte ve koordineli çalışmasıyla mümkün olabilmektedir. Türkiye tıp topluluğunun müşterek bir standardı yakalamış ve her geçen gün gelişmekte olması ayrıca takdire değerdir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber