Sağlık çalışanları uyardı: Gerekirse süresiz iş bırakırız

Haber Giriş : 14 Mart 2008 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Emek Platformu'nun gerçekleştirdiği eylem kapsamında sağlık çalışanları Numune Hastanesi'nden Sağlık Bakanlığı önüne kadar yürüdü. Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Sinan Adıyaman Aydın, bunun bir uyarı eylemi olduğunu, gerekirse süresiz iş bırakacaklarını söyledi.

ANKARA (ANKA) ? Emek Platformu'nun gerçekleştirdiği eylem kapsamında sağlık çalışanları Numune Hastanesi'nden Sağlık Bakanlığı önüne kadar yürüdü. Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, bunun bir uyarı eylemi olduğunu, gerekirse süresiz iş bırakacaklarını söyledi.

Emek Platformu'nun Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı yaptığı 2 saatlik iş bırakma eylemi kapsamında sağlık çalışanları Numune Hastanesi'nden Sağlık Bakanlığı'na kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında emek platformu üyeleri, ?AKP al yasanı başına çal?, ?AKP sağlığa zararlıdır?, ?Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek? sloganları attı.

Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yapan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, yasa tasarısının çalışanlarda hak kaybına neden olacağını belirterek, bu tasarının yasalaşması halinde emekli aylıkları oranlarının düşeceğini, prim borcu olanların da sağlık hizmetinden yararlanamayacağını söyledi.

Daha iyi sağlık hizmeti alabilmek için cepten para ödemek zorunda kalınacağının altını çizen Tombul, ?Bunlar hark kaybı değildir de nedir? dedi.

-?YAPILAN AHLAKSIZ TEKLİFTİR?-

Tombul ?Kendinizi düşünün, çocuklarınızı düşünmeyin. Bu ahlaksız tekliftir. Geleceğimizi sattırmayacağız. Biz sadece kendimizi için değil, toplum için çocuklarımız için mücadele ediyoruz.Bu ahlaksız teklife uyumayacağız. Sesimize kulak vermezlerse yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'na geldiği gün sendika temsilcileri Meclis önünde toplanacaklar? diye konuştu.

-GEREKİRSE SÜRESİZ İŞ BIRAKIRIZ?

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, yaptığı konuşmada birlik çağrısında bulunarak, birlik olunması durumunda bunun üstesinden gelinebileceğini söyledi. Bunun bir uyarı eylemi olduğunu ifade eden Aydın, gerekirse de süresiz iş bırakacaklarına dikkat çekti.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, AKP iktidarının bu yasayla geleceği kararttığını kaydederek, buradan seslerini duyuracaklarını ifade etti. Soğancı, ?Bugün Türkiye'nin her yerinde sokaklar,ı alanları özgürleştiriyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber