Hasta yakınları Tıp Bayramı'nda doktor dövdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Yeşilyurt semtindeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli bir doktor, 14 Mart Tıp Bayramı'nda hasta yakınları tarafından darp edildi. Yüzünde morluk ve şişlikler oluşan doktor, saldıranlardan şikayetçi oldu.

Olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Nöroloji servisine tedaviye gelen bir hasta ile yakınları uzun süre doktor bekledi. Doktorun gecikmesi üzerine hasta yakınları, Ö. K., isimli doktora kendi doktorlarının ne zaman geleceğini sordu. "Biraz daha bekleyin, telefon edildi gelecek" cevabı üzerine sinirlenen hasta yakınları doktora saldırdı. Güvenlik görevlileri ve vatandaşların araya girmesi ile saldırının önüne geçildi. Gözü ve yüzünde şişlikler meydana gelen doktor, olaydan sonra rapor alarak saldırganlardan şikayetçi oldu. İsimleri açıklanmayan iki zanlının olaydan sonra gözaltına alındığı öğrenildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri, saldırıdan sonra hastane önünde eylem yaptı. Sendika adına açıklama yapan Arzu Şenel, sağlık sistemindeki aksaklıklar yüzünden hasta ile sağlık çalışanlarının karşı karşıya geldiğini söyledi. Sağlık sektöründe çalışma koşullarının çok ağır, personel sayısının az, hasta sayısının çok olduğunu vurgulayan Şenel, özellikle 14 mart Tıp Bayramı'nda böyle bir olay yaşanmasıdan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber