Emekli polislere yeni kimlik kartı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2008 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli emniyet mensuplarına, ''emekli kimlik kartı'' düzenlenecek ve eski kimlik kartları alınacak. Emekli personel, polis kimlik kokartını tanıtım amacıyla kullanamayacak.

Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları İle Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, polis kimlik kartı ve kokartları kurumdan ilişik kesilmesinin yanında sınıf ve unvan değişikliği olması halinde de geri alınacak.

Emekli kimlik kartlarında, kart sahibinin sivil fotoğrafı ve emeklilik adresi yer alacak. Kimliğin üzerinde, rütbenin önüne kişinin emekli olduğunu gösteren ''E'' harfi bulunacak. Emeklilik kartı çıktıktan sonra ilgili kişiden görev yaptığı dönemdeki kimlik kartı geri alınacak ve imha edilecek.

Emekli olan personelden kimlik kokartı ise geri alınmayacak. Kimlik kokartı emekli olduktan sonra tanıtım aracı olarak kullanılamayacak. Kullananlar hakkında gerekli cezai işlem uygulanacak ve kimlik kokartı geri alınacak.

Kimlik kartını iki defadan fazla kaybeden ya da mevcut kokartını kaybeden emekli personele tekrar emekli kimlik kartı ve kokartı verilmeyecek.

Meslekten veya memuriyetten çıkarmayı gerektirecek bir suçtan veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen memur olmaya engel suçlardan dolayı görevden uzaklaştırılan veya bu suçlardan tutuklu veya hükümlü bulunan personele emekli kimlik kartı verilmeyecek.

Memur olmaya engel sayılan suçlardan dolayı meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası verilenlerle emekli kimlik kartını veya kokartını kullanmak üzere başkasına verenler ve bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla araç olarak kullananların emekli kimlik kartı ve kokartı geri alınarak iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber