Özdalga: Yargıtay başsavcısının yargılanması için hukuki süreç başlatılmalıdır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2008 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

"Sayın başsavcının yargılanması için süreç başlatılmalıdır" diyen Özdalga, "Türkiye'de askeri darbeler dönemi son bulmuştur. Hukuk darbeleri dönemi de mutlaka son bulacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti'yi kapatma davasına ilişkin yazılı açıklama yapan Haluk Özdalga, davayı açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın istifa etmesi ve Yalçınkaya'nın yargılanması için hukuki sürecin başlatılması gerektiğini ifade etti. Özdalga, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Türk seçmeninin yüzde 47'sinin desteğini ve TBMM'nin güvenoyunu olarak iktidara gelmiş bulunan AK Parti'ye karşı kapatma davası açmıştır. Başlamış bulunan hukuki sürecin nasıl sonuçlanacağını izleyip göreceğiz. Başsavcının fiili, milli iradeye karşıdır ve demokratik rejim açısından kabul edilemez bir durum oluşturmaktadır. Türk demokrasisi bir darbe daha yemiş, bir kez daha itibar yitirmiştir. Türkiye'nin istikrarı, milletimizin aş ve iş mücadelesi umursamaz bir şekilde yok sayılmamaktadır. Davetiye çıkarılan istikrarsızlık, hepimizi daha da fakirleştirecektir." şeklinde konuştu.

"Türk milleti olarak uğrayacağımız ağır kayıpların en aza indirilebilmesi için Sayın Başsavcı istifa etmelidir" diyen Haluk Özdalga, açıklamasında, "Ayrıca sayın Başsavcı, Anayasal düzenimizin esasını oluşturan demokratik hukuk devletinin temel ilkeleriyle bağdaşmayan bir süreç başlatmıştır. Sayın Başsavcı'nın bu fiili, demokratik hukuk devletini, Cumhuriyetin temel nitelikleri arasında sayan Anayasa'nın 2. ve 5. maddelerine açıkça aykırıdır. Ayrıca, devletin başı niteliğini taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliği temsil eden Cumhurbaşkanı'nın, Anayasada tanımlanmayan bir şekilde yargılanmasını talep ederek göreviyle ilgili suç işlemiş bulunmaktadır. Bu nedenlerle, Anayasa'nın 148. maddesine göre Yargıtay Başsavcısı'nın yargılanması için hukuki süreç başlatılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Haluk Özdalga, "Türkiye'de askeri darbeler devri son bulmuştur, hukuk darbeleri dönemi de son bulacaktır. Bu konuda en büyük güvencemiz; milletimizin engin sağduyusudur." diyerek açıklamasını bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber