Veliler dershane açtı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mart 2008 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'nın Selendi İlçesi'nde, çocukların dershaneye gidebilmek için karda kışta 40 kilometre yol katetmesi anne babalarını harekete geçirdi. Biraraya gelip 200 bin YTL toplayan öğrenci velileri, Selendi'ye dershane kurdu. 470 öğrencisi bulunan dershanede 12 öğretmen görev yapıyor.

Manisa'ya 180 kilometre uzaklıktaki, 25 bin nüfuslu Selendi'de, dershane bulunmaması nedeniyle öğrencilerin çileli bir yolculuğun ardından kent merkezi ve komşu Kula İlçesi'ne gitmesi, aileleri harekete geçirdi. Öğrenci velisi müteahhit Asım Daban öncülüğünde bir araya gelen aileler, geçen yılın ağustos ayında bir toplantı yaptı, Selendi'ye dershane kurulması kararlaştırıldı. Maddi durumları iyi olan 20 velinin 10'ar bin YTL'lik katkısıyla 200 bin YTL toplandı. Dershane için yer arayan aileler, Karşıova Mahallesi'ndeki 3 katlı binayı aylık 500 YTL bedelle kiraladı. 9 derslik oluşturuldu, sandalye, tahta ve araç gereçler alındı. Cüzi bir ücret karşılığında 12 öğretmen ile anlaşılmasının ardından, ?Üç Eylül Birlik' ismi verilen dershane, geçen yılın eylül ayında hizmete girdi. OKS ve OSS'ye hazırlık kurslarının verildiği dershaneye 470 öğrenci kayıt yaptırdı. Dershane, Türkçe, matematik, fen bilgisi, tarih, coğrafya, sosyal bilgiler, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve İngilizce derslerinde eğitim vermeye başladı.

Yetkililer, dersaneye devam eden öğrencilerin cüzi miktarda ödeme yaptıklarını belirtti.

ÇOCUKLAR SINAV KAZANAMIYORDU

Öğrenci velisi müteahhit Asım Daban, her türlü eksikliğe ve yoksunluğa karşın Selendili'lerin eğitim için önemli bir projeye imza attığını belirterek, ?İlçede bugüne kadar birçok çocuk, maddi imkansızlıklar yüzünden dershaneye gidemedi. İmkanları olanlar da çocuklarını en yakınımızda, 40 kilometre mesafedeki Kula'ya gönderiyordu. Ancak, karda kışta, yağmurda ve çamurda minibüslere binip kilometrelerce yol kateden öğrenciler, bu çileli yolculuğun ardından gerekli verimi alamıyordu. Çocuklarımız sınavlarını kazanamıyordu. Sabahın altısında kalkan öğrenciler, yorgunluktan ve uykusuzluktan dersleri anlamıyordu. Artık içimiz çok rahat, çok mutluyuz? diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN

Üç Eylül Dershanesi Müdürü 12 yıllık eğitimci İlyas Kocademir de uzun yıllar İzmir, Kütahya ve Uşak'ta bulunan dershanelerde görev yaptığını, ancak böyle bir birlik ve beraberliği ilk kez gördüğünü söyledi. Kocademir, ?Selendili ailelerin bu dayanışması Türkiye'ye örnek olmalı. Biz de en iyi yatırımın insana ve eğitime yapılan olduğunu biliyoruz. Ülkenin geleceğine yön verecek olan gençlerimizin yetişmesine katkıda bulunmak biz eğitimciler için en büyük mutluluk kaynağı. Dershanede görev yapan tüm öğretmenlerimiz de bu sorumluluk ve motivasyonu taşıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber