18 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Mart 2008 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ÇANAKKALE ZAFERİNİN 93. YILDÖNÜMÜ

-18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü kutlanıyor.

-Kutlamalar kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndan getirilen toprak, deniz suyu ve Türk Bayrağı, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunuluyor. (Saat:11.00)

-Çanakkale'de ise 18 Mart Stadyumu'nda kutlama töreni düzenleniyor. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat:10.00)

-Stadyumdaki törenin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenleniyor. (Saat:14.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eceabat Tarihe Saygı Parkı'nda incelemelerde bulunuyor. (Saat:15.30)

-18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü Ankara'da da kutlanıyor.

-Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki protokol üyeleri, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyuyor ve Vali Önal Şeref Defteri'ni imzalıyor. (Saat:10.00)

-Ankara Garnizonu'nda görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve aileleri ile askeri öğrenciler ve erbaş/erler, Anıtkabir'i ziyaret ediyor. (Saat: 10.00)

-Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümü için Deniz Kuvvetleri Karargahı'nda da kutlama töreni yapılıyor. (Saat:10.00)

-Cebeci Şehitliği'nde de anma töreni düzenleniyor. (Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ÇANAKKALE PROGRAMI

-Başbakan Erdoğan, Gelibolu Devlet Hastanesi ve İçdaş Biga Entegre Tesisleri'nin açılışını yapıyor. (Saat:15.45/17.15)

-Erdoğan ayrıca, yemekli toplantıya katılıyor. (Saat:19.00)

-PARTİ MECLİS GRUPLARI TOPLANIYOR

-Meclis'te CHP, DTP ve MHP Grupları toplanıyor. Liderler, AKP hakkında açılan kapatma davasını ve ile son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:13.30/10.30/12.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, çevre sorunlarıyla ilgili 23 araştırma önergesinin geçen hafta yarım kalan görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:15.00)

-URAS'IN BASIN TOPLANTISI

-ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-UNAKITAN'DAN ESNAF VE SANATKARLARA ZİYARET

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i makamında ziyaret edecek. (Saat:11.00)

-ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI FARKINDALIK PROJESİ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ?Medya Örgütlenmesi Yoluyla Çocuk İşçiliğine Karşı Farkındalık Geliştirme? projesinin tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat:10.00)

-SİMSAR OPERASYONU SÜRÜYOR

-Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen ve aralarında iki eski milletvekilinin de bulunduğu 16 kişinin gözaltına alındığı Simsar operasyonu sürüyor. Gözaltına alınanların sorgulamasına devam ediliyor.

-ŞUBAT'TA KURULAN KAPANAN ŞİRKETLER AÇIKLANIYOR

-TÜİK, kurulan ve kapanan şirketlere ait Şubat ayı istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-YASED, ?BAROMETRE? SONUÇLARINI AÇIKLAYACAK

-Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)'nin, uluslararası yatırımları değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ?Barometre? araştırmasının sonuçları YASED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal tarafından açıklanıyor. (Saat:0930)

-OLLİ REHN: TÜRBAN DÜZENLEMELERİ AİHM İÇTİHATLARIYLA UYUMLU OLMALI

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu Üyesi Philip Claeys'in ?Türkiye'de parlamentonun türban yasağını kaldırması? konusundaki yazılı soru önergesini yanıtladı.

-Rehn, ?Her Aday Ülke gibi Türkiye'nin de, Anayasa'nın teminat altına aldığı ve Üye Devletlerdeki ortak anayasal geleneklerden mütevellit temel hak ve özgürlüklere saygı göstermesi gerekir? dedi.

-DOKUNULMAZLIKLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

-Siyaset, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı kapatma davası ve AKP'nin izleyeceği stratejiye kilitlenirken, Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun gündemini de milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyaları oluşturacak. Komisyon yarın yapacağı toplantıda, hazırlık komisyonlarının, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının dönem sonuna bırakılması yönünde karar verdiği dosyaları görüşecek.

-8.9 MİLYON ÇALIŞANIN 65 YAŞINDA BİLE EMEKLİ OLMA ŞANSI YOK

-Hükümet, emek kesiminden gelen yoğun tepki üzerine çalışanların emeklilik yaşını 65'e yükselten düzenlemede geri adım atarken, toplam sayıları 20 milyon 443 bine ulaşan çalışanların 8 milyon 868 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmadığı belirlendi. Kayıt dışı çalıştırıldığı için sağlık hizmetlerinin bedelini cebinden ödemek zorunda olan bu kişilerin emeklilik umudu da bulunmuyor.

-GERÇEK İŞSİZ SAYISI 4.7 MİLYON

-Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) işsiz sayısını 2 milyon 436 bin olarak açıklamasına karşın, gerçek işsiz sayısının 4 milyon 701 bin kişi olduğu belirlendi.

-BANKALAR KREDİ KARTINDAN YILLIK ÜCRET ALAMAYACAK

-Sanayi Bakanlığı, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'u değiştiriyor. Düzenleme ile bankaların kredi kartında yıllık ücret alması yasaklanıyor. Bankalar, kredi kartı ücretini bir kereye mahsus alabilecekler. Düzenleme, yasa yürürlüğe girmeden önce verilen kredi kartları için de geçerli olacak. Kartın ilk verilişinde alınacak ücrete de sınır getirilecek.

-KRİZ ALTINA YARADI

-Küresel ekonomide belirsizlik ve kaygılar artarken, güvenli yatırım aracı olarak anılan altının fiyatı hızla yükseliyor. Geçen yıl yüzde 31.5 değer kazanan altın, bu yılın başından bu yana da yüzde 20.6 oranında değerlendi. İç ve dış piyasalarda olumsuz seyrin sürmesinin, izleyen dönemde altın fiyatlarındaki artışın sürmesini destekleyeceği belirtiliyor.

-PRATİSYEN HEKİMLER DE TAM GÜNE KARŞI

-Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Mazmanoğlu, tam gün yasasının getireceği çalışma şeklinin tamamen sözleşmeli ve iş güvencesinden yoksun olduğunu söyledi. Mazmanoğlu, ?Bu yasadan şu anda aldıkları maaşla ancak geçinebilen pratisyen hekimler daha çok etkilenecek. Yasayla ucuz iş gücü haline getirilecekler? dedi.

-YILDIZ KENTER'E 60. SANAT YILINDA ?ÖMÜR BOYU SANAT ÖDÜLÜ?

-Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali tarafından, sanat yaşamının 60. yılında ?Ömür Boyu Sanat Ödülü?ne değer görüldü. Yıldız Kenter, ?İşimiz bir diğer anlamda da fark edilmek zaafından doğuyor. Tiyatroda takdir edilme zaafını güce döndürmek zorundasınız. Ancak sadece zaaf olarak bırakırsanız iş maskaralığa dönebilir? dedi.

-BEKSAV, YAŞAMINI YİTİREN TERSANE İŞÇİLERİNİ ANACAK

-Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) 13. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerini tersanelerde yaşamını yitirmiş işçiler anısına düzenleyecek. Etkinlikler, BEKSAV Sinema Atölyesi tarafından hazırlanan ?Tersaneler? konulu belgesel filmin galası ile başlayacak. Etkinliklerde, yaşamını yitirmiş işçilerin aileleri de onur konuğu olarak yer alacak.

-INDEX GRUP 2007 MALİ VERİLERİNİ PAYLAŞACAK

-Index Grup, 2007 yılı mali verilerini aktararak, 2008 hedeflerini açıklıyor. (Saat:09.30)

-25. ULUSLAR ARASI ANKARA MÜZİK FESTİVALİ

-25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 25. yılını ?Gümüş Yılı? olarak kutlayacak. Festival hakkında bilgi vermek amacıyla Festival Sözcüsü ve Tanıtım Koordinatörü Pınar Alpay Yüksel bir toplantı düzenliyor. (Saat:09.30)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber