SGK Görevde Yükselmedeki Hatasını Düzeltti

Görevde yükselme sınavlarından en çok yapılan hatalardan birisi genel yönetmeliğin geçici 3. maddesidir. Söz konusu bu madde, 18/04/1999 tarihinde iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olanların diğer koşullara sahip oldukları takdirde, 5 inci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edileceğini hükme bağlamıştı. SGK'nın görevde yükselme ilanında bu detay yer almamaktaydı. Ancak, gerekli değişiklik yapılmıştır. Değişiklik duyurusu için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2008 06:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ VE SINAVI DUYURUSU-2

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfından ?Şef? kadroları için görevde yükselme eğitimi ve sınavı yapılacağı 10/03/2008 tarihli ?Sosyal Güvenlik Kurumu Görevde Yükselme Eğitimi Ve Sınavı Duyurusu? ile ilan edilmiş idi.

Söz konusu duyuruda, şef kadroları için görevde yükselme eğitimine katılabilme şartları arasında, Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 8 inci maddesi birinci fıkrası (ç)-1 bendi uyarınca ?fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak? şartı belirtilmiş olmakla birlikte; Sınav Kurulunca, 18/04/1999 tarihinde 23670 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 5 ve Geçici 3 üncü maddeleri dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucu alınan karar gereğince:

1-Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18/04/1999 tarihinde Kurumda veya 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile devredilen Bağ-Kur, Emekli Sandığı veya Sosyal Sigortalar Kurumu'nda yahut diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakla birlikte (memur olarak çalışmakta iken) iki yıllık yüksek öğrenim görmüş olanlar da, 10/03/2008 tarihli duyuruda belirtilen diğer şartları taşımak kaydı ile, şef kadroları için görevde yükselme eğitimi ve sınavına başvurabileceklerdir.

2-İki yıllık yüksek öğrenimini 18/04/1999 tarihinden sonra tamamlayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
DUYURULUR.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfından ekteki listelerde kadro dereceleri ve sayıları belirtilen Şef ve Memur kadroları için görevde yükselme eğitimi ve sınavı yapılacaktır.

İlan metni

| Başvuru Formu

| Aday Bildirim Listesi Form Örneği

| Tutanak Örneği

| Sınav Duyurusu

| Şef
| Memur

| Sicil Bilgileri Form Örneği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber