40 öğretim görevlisi, 10 personeli olan fakülte 5 yıldır öğrencisiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi'ne 5 yıldır Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından öğrenci verilmedi. 40 öğretim görevlisi ve 10 asistan ve personelin bulunduğu fakülte gelecek eğitim öğretim yılına umutla bakıyor.

İlahiyat Fakültesi'ne öğrenci alınması gerektiğini belirten YYÜ öğretim görevlisi ve Memur Sen Van İl Başkanı Dr. Davut Okçu, Van'ın bölgede özellikle Şiilik ve Sünnilik merkezinde çok önemli bir konumu sahip olduğunu söyledi.

Bu bölgede İslam dinin iyi anlaşılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Okçu, "Bu bölgede İslam dini geleneklerle sulandırılmış bir durumda. Gerçek İslam, Kur'an İslam'ını burada daha çok öğretilmesi gerekiyor dolayısıyla Türkiye'nin tüm coğrafyasından daha fazla Van'da bir ilahiyat fakültesine ihtiyaç var." dedi.

ÖSS tercih formlarında ilahiyat fakültesinin YÖK tarafından bırakılmamasını demokratik ve iyi niyetli olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını bildiren Okçu, "Bu tavır bizim üniversitemize yansımış. Üniversitemiz geçmiş dönemlerde YÖK'le birlikte hareket ediyordu. Beraber öğrenci akışını engellemişlerdi. Yeni yönetimin böyle bir tavrı yok. Daha gerçekçi bir yönetim var. Olumlu şeyler var." dedi.

Davut Okçu, "Üniversitemizin bölgemizin ilahiyat fakültesine ihtiyacı var. Ayrıca Din Kültürü ve Ahlak bilgisi ö öğretmeni sıkıntısı yaşanıyor. İlahiyat Fakültesi'ne öğrenci alımıyla beraber Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü de açılırsa daha iyi olur. YYÜ senatomuz bir karar aldı zannedersem YÖK'te iştirak ederek önümüzdeki yıl 2008/2009 öğretim yılda ilahiyat fakültesine öğrenci alınır. İlahiyat fakültesi öğretim üyeleri bakımından Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi. 60 civarında öğretim elemanı var bunlardan 40'ı öğretim üyesi profesör ve doçent düzeyinde doktora yapanlar var. Dolaysıyla öğrenci alınırsa bir sıkıntı yok. Bir sıkıntıyla karşılaşması söz konusu değil. Şu aşamada bizim rektörümüzde beklentimiz ilahiyat fakültesine yeni bir bina yapılmasıdır." dedi.

REKTÖR CEYLAN: "İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NİN ÖĞRENCİ ALIMINA MÜSAADE EDİLMEDİ"

YYÜ İlahiyat Fakültesi'nde 40'a yakın öğretim üyesi ile 10 personelin bulunduğunu belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, fakültenin öğrencisinin olmadığını ve 5 yıldır fakülteye öğrenci alınmadığını belirtti.

Kendilerinin bu yıl geçmiş yıllardan farklı bir şey yapmadıklarını belirten Ceylan, "Geçmiş senelerde bütün birimlerimize öğrenci alımıyla ilgili YÖK'e teklif yapılıyordu. İlahiyat Fakültesi'ne de öğrenci alınması bu tekliflerin içinde yer alıyordu. Bu yılda aynı şekilde o tekliflerimizi yaptık. Bizim yaptığımız yeni bir teklif değil. Her yıl yapılan bir teklif ancak YÖK'ten öğrenci verilmiyordu. Nedenini biz bilemeyiz. Öğrenci gerek yok deniliyordu ve biz ona göre uyguluyorduk. Biz bu yıl yeniden yazdık. Eğer öğrenci verirlerse devam ederler, vermezlerse yapabilecek bir şey yok. Çünkü YÖK'e rağmen bizim yapacağımız bir şey yok. Biz her yıl öğrenci alımını YÖK'e bildiririz. Tüm birimlerimizi bildiririz. Ama YÖK diğerlerini değiştirerek 3 aşağı 5 yukarı verirken İlahiyat Fakültesi'ne öğrenci alımına müsaade edilmedi. Şimdiye kadar biz bu yıl tekrar yazdık. Kabul edilirse öğrenci alıp devam ederiz, etmese de yapabilecek bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber