Okula kömürü, müdürün eşi satmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mart 2008 18:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ORDU Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ?Kömür 52' operasyonunda, kamu kuruluşlarına şartnameye uygun olmayan, kalitesiz ve eksik kömür satışıyla ilgili tutuklananların sayısı 28'e çıktı. Ordu Lisesi'nin kömür ihalesini kazanan firmanın kömürü Müdürü Sebahattin Ö.'nün eşinin şirketinden aldığı ortaya çıktı. 58 yaşındaki Müdür Sebahattin Ö. ile eşi Ayten ö.'nün üzerine olan şirketi yöneten oğlu 27 yaşındaki Ahmet Ö. de tutuklular arasında bulunuyor. Boyutları milyonlarca YTL'yi bulan vurgunun ortaya çıkarıldığı?Kömür 52' operasyonunda gözaltına alınan 70 kişiden 28'i tutuklandı. Bu kişilerin sorgusunda, ilginç ilişkiler de saptandı.

Tutuklular arasında bulunan 3 çocuk babası 58 yaşındaki Ordu Lisesi Müdürü Sebahattin Ö.'nün, eşine ait bir kömür şirketi olduğu, sanıklardan 55 yaşındaki A.D. ve 55 yaşındaki İ.Ç.'nin bu okula kömürü müdürün eşi Ayten Ö.'nün sahibi olduğu şirketinden alıp, okula sattığı saptandı.

Özgün Pazarlama adlı bu şirketin sahibi olan eşi Ayten Ö. ve şirketi vekaleten yöneten oğlu 27 yaşındaki Ahmet Ö. ile birlikte gözaltına alınıp sorgulanan Ordu Lisesi Müdürü Sebahattin Ö. diğer zanlılarla birlikte Ordu 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Okul Müdürü Sebahattin Ö. ile şirketi yöneten oğlu Ahmet Ö. diğer zanlılarla tutuklanırken, şirketin yönetimini vekaleten oğluna bıraktığını söyleyen eşi Ayten Ö. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MÜDÜRÜN İFADESİ

34 yıllık devlet memuru ve 20 yıllık idareci olan Ordu Lisesi Müdürü Sebahattin Ö., tutuklandığı mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

?...Ordu Lisesi Müdürü'yüm. İhale alım komisyonunun ita amiriyim. Özgün pazarlama adlı şirket eşim Ayten Ö.'ye aittir. Ancak ben bu şirketin bizim okulun ihtiyacı olan kömürü eşime ait Özgün Pazarlama'dan aldığını ben burada öğrendim. Bunu bilmiyordum. Şirketi esasen oğlum Ahmet Ö. yönetir. Yapmış olduğumuz pazarlık usulü ihalelerde de en uygun fiyatı ve en kaliteli kömürü veren firmalar Sümer ve Doğuş firmalarıdır. Bu firmaların eşime ait Özgün Pazarlama'dan kömürleri aldıklarını bilmiyordum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber