Bakan Çelik, 'hükümet 8 bin işgünü önerdi' açıklamasını yalanladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2008 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bazı memur konfederasyonları genel başkanlarının pirim iş günü ve emeklilik yaşı ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Çelik, hükümetin pirim iş gününü 8 bine düşürme önerisi olmadığını söyledi.

Bakan Çelik, işçi ve işveren konfederasyonlarıyla dün yaptığı görüşmenin ardından bugün de bakanlıkta memur konfederasyonlarının genel başkanlarıyla yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından genel başkanların açıklamalarından rahatsız olan Çelik, genel başkanların konuşmalarının ardından açıklamada bulundu. Çelik, konfederasyon başkanlarıyla görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini, görüşmede kendi meslek alanlarıyla ilgili konularda görüştüklerini ifade etti. Bazı genel başkanların açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Çelik, 8 bin prim gün sayısı ve 65 yaş konularında hükümetin bir önerisi olmadığını, konuların halen değerlendirildiğini söyledi.

Çelik, Bağımsız Kamu Çalışanları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay'ın ve Memur-Sen Genel Sekreteri Ali Küçükköse'nin açıklamalarını isim vermeden eleştirdi. Çelik, "Arkadaşlar kendi alanları olmayan konularda konuşmuşlardır. Yanlış bilgi vermişlerdir" dedi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantıda, esneme olabilecek bazı maddelerin kendilerine sunulduğunu, bunlarla ilgili değerlendirmeleri Emek Platformu'nda pazartesi günü yapacaklarını kaydetti.

Fiili hizmet zammının uygulanmasıyla ilgili 5510 sayılı yasada bulunan bazı mesleklerin çıkarılmasından rahatsız olduklarını dile getiren Akyıldız, bu konuda ısrarcı olduklarını ve bu ısrarlarının devam edeceğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal edeceği görüşünü Bakan Çelik ile paylaştıklarını anlatan Akyıldız, Bakan Çelik'in bu durumda yargının alacağı karara saygılı olacaklarını, bir iptal kararı çıkması durumunda ise buna hazırlıklı olacaklarını dile getirdiğini aktardı. Akyıldız, "Kamu çalışanları, 5510 sayılı yasa kapsamında olduğu sürece mutlu olmamız mümkün değil" dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise KESK olarak toplantının yapılış biçimine itiraz ettiklerini, toplantının Emek Platformu ya da Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu ile yapılması gerektiğini dile getirdiklerini kaydetti. İtirazların yasanın ruhuna olduğunu ifade eden Tombul, temel parametrelerde değişiklik olmadığı durumda mutabakata varmalarının mümkün olmadığını söyledi. Tombul, "Yaklaşım ve önerileri dinledik. Bu önerileri yetkili kurullarımızda ve Emek Platformu'nda değerlendirip bir tutum ortaya koyacağız. Ancak, KESK'in temel itirazlarına ilişkin ciddi önermeler ortaya çıkmamıştır" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Sekreteri Ali Küçükköse ise görüşmede kayıtdışı istihdama dikkat çektiklerini ve fiili hizmet zammının tekrar gözden geçirmesini önerdiklerini ifade etti.

BASK Genel Başkanı Resul Akay ise, hükümaetin 8 bin pirim gün sayısı önerdiğini ve 65 yaşının ise 2060 yılından sonra uygulanacağına dair açıklamalarda bulundu. Akay, reformun doğmamış çocukları ilgilendirdiğini, bu nedenle gerektiğnide en sert eylemlerle cevap verilmesini önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber