İ.Ü'de saldırıya tepki eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi'nde sağ görüşlü öğrencilerin saldırısına uğradıklarını ve arkadaşlarının bu olay sonrası gözaltına alındığını iddia eden öğrenciler eylem yaptı.

İstanbul Üniversitesi'nde öğle saatlerinde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında okul yemekhanesinde çıkan kavgada bir öğrenci yaralanırken, 5 sol görüşlü öğrenci de polis tarafından gözaltına alındı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili bir etkinliğin bildirisini dağıtmak isteyen sağ görüşlü öğrencilerle diğer öğrenciler arasında yaşanan kavga fazla büyümeden önlendi.

Kavgada bir arkadaşlarının yaralandığını ve ardından da 5 arkadaşlarının gözaltına alındığını iddia eden öğrenciler ise durumu protesto etmek için eylem yaptı. Beyazıt Yerleşkesi kapısında toplanan yaklaşık 60 öğrenci, "Gözaltılar serbest bırakılsın, Faşizme karşı omuz omuza, Katil polis üniversiteden defol" şeklinde sloganlar attı.

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında yemekhanedeki arkadaşlarının ülkücü bir grup tarafından satır ve bıçaklarla saldırıya uğradığı savunuldu. Okul yönetimi ve polislerin olayları çıkartan öğrencileri savunduğu iddia edilen açıklamada, "Kavgayı çıkartanlar hiçbir ceza almazken bizim 5 arkadaşımız gözaltına alındı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri faşizme karşı verilen mücadelede geri adım atmayacaktır." denildi.

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber