Yargıtay Başkanı: Mutlu olmak isteyenler işini eve getirmesin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Mart 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oya ARMUTÇU / ANKARA

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, özel yaşamı hakkında ilk kez Hürriyet'e konuştu ve evdeki Hasan Gerçeker'i anlattı.

Eşi ev hanımı olan bir çocuk babası Gerçeker'e göre mutlu evliliğin sırrı "İşi eve taşımamak." Gençliğinde amatör olarak futbol oynayan Gerçeker, fırsat buldukça hafta sonları maçlara gidiyor. FB'li olmasına karşın gittiği maçlarda takım ayrımı yapmıyor. Gerçeker, şunları anlatıyor:

YÜKÜMÜZ ÇOK AĞIR Daha önce de Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanıydım. Yargıtay'ın iş yükü yoğun, konularımız zor ve yorucu. Ben işimi, işte bırakmaya çalışırım. Eve getirmem. İşi eve taşımamak lazım. Evdeki huzur için bence bu çok önemli. Eşim çok anlayışlı bir insandır. Çalışmadı hep bana destek oldu.

GEZMEYİ SEVERİM Doğayı gezmeyi ve özellikle Anadolu'nun değişik yerlerini tanımayı çok arzu eden ve seven bir insanım. Eşim de benim bu düşüncemi ve zevkimi paylaşıyor. O da gezmeyi seviyor. Yurt dışına gitmektense, ülkemizin güzelliklerini Anadolu'yu görmek beni daha fazla mutlu ediyor.

AMATÖR FUTBOLCU Gençliğimde, amatör olarak futbol oynadım. Ama hakim olarak göreve görevi başladıktan sonra bırakmak zorunda kaldım. Şimdi iyi bir futbol seyircisiyim. FB taraftarıyım. Ama Ankaralıyım, Gençlerbirliği'ni de destekliyorum. Fırsat buldukça Ankara'da maçlara giderim. Ama maça giderken takım ayrımı yapmam. Sporun toplum hayatında çok önemli bir rolü var. Gençlerin gelişmesinde önemli bir faktör olduğuna inanıyorum.

EŞİM İYİ AŞÇI Eşim çok güzel yemek yapar. Bütün yemekleri çok severim. Ama kilo almamak için hamur işlerinden uzak duruyorum. Öğlenleri de yemek yemem.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber