Adliye önünde silahlı kavga: 2 yaralı, 11 gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)

ÇORLU Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davası duruşması öncesi iki tarafın yakınları adliye önünde birbirine girdi. Silahların da patladığı olayda 2 kişi yaralandı. Polis 11 kişiyi gözaltına aldı.

Cinayet davasının duruşması için Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Adliye binası önünde bekleyen öldürülen Tarık Öztürk'ün yakınları ile sanık Fatih Dağdelen'in yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahların da patladığı arbedede Tarık Öztürk'ün yakınları G.Ö. ve Ö.Ö. av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri kavga eden tarafları havaya ateş açarak ayırabildi. Çıkan olaylar sonrası 11 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bacaklarından hafif yaralanan G.Ö. ve Ö.Ö. ise yakınları tarafından Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralıların durumların iyi olduğu bildirildi.

Kasten Adam Öldürmek suçundan 36 yıl hapis istemiyle yargılanan Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Fatih Değdelen, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada cinayeti bir anlık öfkeyle işlediğini söyledi. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Sanık Fatih Dağdelen, Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılarak tutuklu bulunduğu Çorlu Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Arkadaşları ile birlikte 2 ay önce canlı müzik dinlemek için Tarık Öztürk'e ait türkü bara giden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Fatih Dağdelen, bar içinde bira bardağını yere düşürünce iddiaya göre işletme sahibi Tarık Öztürk'ten dayak yedi. Yediği dayağı gururuna yediremeyen Fatih Dağdelen, iddiaya göre eve gidip av tüfeğini aldıktan sonra bara tekrar gelerek müşterilerin gözü önünde Tarık Öztürk'ü öldürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber