İstanbul Üniversitesi öğrencilerden 'dua'lı başörtüsü protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik öğrenci grubu, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kalkmasına rağmen uygulanmanın devam etmesini protesto etti.

Aralarında başörtülü öğrencilerin de bulunduğu eylemciler, alkışlar eşliğinde üniversitenin kapısı önünde toplandı. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan öğrenciler, "uyan diren özgürleş", "direne direne kazanacağız" sloganları attı. Grup üyeleri adına basın açıklaması yapan sözcü, "İstanbul Üniversiteleri öğrencileri olarak ülkemizde 10 yıldır sürmekte olan başörtüsü yasağı zulmünü kınamak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Şubat ayı içinde anayasanın 10. ve 42. maddelerinde değişiklikler yapılmış resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece ülkemizde bir gariplik daha yaşanmış. Hukuksal olarak zaten yasak olmayan başörtüsü tekrar serbest bırakılmıştır.

Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin hiçbiri bir kanun olmadığı müddetçe başka hiçbir yolla sınırlanamaz ve engellenemez. Türkiye'nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'nin de başörtüsü yasağı en başından beri keyfi bir şekilde uygulanmakta ve üniversitemiz diğer bir çok yasağın da merkezi haline gelmiş bulunmaktadır" dedi.

Eylemci grup, basın açıklamasının ardından yasağın kaldırılması için dualar okudu. Yoldan geçen vatandaşlar ise dualar okuyan öğrenci grubuna katıldı.

Öğrenci grubu açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber