Unakıtan: Belirsizlikler var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Siyasi istikrarın tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz? Böyle bir endişeniz var mı" sorusuna "Tabii belirsizlikler var. İktidar partisi kapanacak mı devam mı edecek? Ne olacağını kimse bilmiyor. Ve bu ekonomiyi etkilemeye başlayacak bir belirsizliktir. Yürüyen arabanın, yola çıkmış arabanın, hız almış arabanın el freni çekilmez" karşılığını verdi.

İSO Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada Unakıtan, dünyada Amerika kaynaklı büyük bir küresel kriz yaşandığını, Dünya Bankası ve IMF'nin dünyadaki bütün büyüme tahminlerini değiştirerek aşağı çektiğini söyledi. Unakıtan, şöyle konuştu:

"Biz şimdi çok şükür bu kadar sıkıntının içinde çok büyük sıkıntılara kapılmadan ekonomiyi götürüyoruz. Yakın geçmişte hadiseleri gördük. Alabora oluveriyor bütün piyasalar. Mali disiplin bizi hepsinden koruyor, öyle bir şemsiye... Eğer mali disiplin olmasaydı eskisi gibi gecelik faizler yüzde 5 bine çıkardı. Bu, yapılan reformların neticesinde."

Vergileri artırmadıklarını, düşürdüklerini ifade eden Unakıtan, düşürmelerine rağmen geldikleri zaman Türkiye'de toplanan vergilerin 65 milyar YTL olduğunu, bugün 2008 itibariyle 171 milyar YTL olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Reformuna da değinen Unakıtan, "Bizim hükümetimiz dışında hiçbir babayiğit de bu sosyal güvenlik reformunu yapamazdı" dedi.

İSO Meclis Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Unakıtan,

Unakıtan, "Financial Times'te (Türkiye'de ekonomik durgunluk olursa Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasına bile girmeyebilir) diye haber vardı. Değerlendirmeniz nedir?" sorusuna karşılık, "Doğru söylüyor. Sürekli kötüye giderseniz bir ekonomiyi düzeltmek çok zor, ama onu bozmak çok kolay. Aynen bir evi yıkmak ne kadar çabuk oluyorsa... Onun için herkes dikkatli hareket etmek mecburiyetinde" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber