Valiye suikaste 3 müebbet çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Eski Valisi Hikmet Tan'a 2004'te yapılan bombalı saldırı ile ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Mahkeme 4 tutuklu sanıktan 3'üne müebbet hapis cezası kararı verdi.

Van'da 2 Temmuz 2004 günü dönemin Van Valisi Hikmet Tan'ın konvoyuna yönelik bombalı saldırı yapılmıştı. Bombanın 5 saniye geç patlamasıyla Tan yara almadan kurtulurken makam aracı hasar görmüştü.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada 4 sanık tutuklu olarak Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. Mahkeme sanıklar için kararını verdi. Mahkeme sanıklardan Mehmet Kırdağ, Faruk Taştan, Ahmet Örek'in suç tarihinde işledikleri sabit olan, 'PKK terör örgütü mensubu olmak', 'devletin hakimiyeti altında bulunan toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik vehamet arz eden silahlı eylemde bulunmak' suçundan eylemlerine uyan tüm sonuçların itibari ile lehlerine bulunan 765 sayılı TCK'nın 125. maddesi gereğince ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi. Ancak mahkeme heyeti sanıkların mahkemedeki tutum ve davranışlarını sebebiyle ağılaştırılmış müebbet hapsini 'müebbet'e çevirdi.

Mahkeme diğer tutuklu sanık Erkan İnan için de, terör örgütü üyesi olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan 3'ü müebbet hapis cezası aldığı için dava dosyası resen temyiz için Yargıtay'a gidecek. Ancak sanık avukatlarından Dincel Aslan, böyle bir kararı beklemediklerini belirterek, kararı temyiz ettireceklerini söyledi.

Van Eski Valisi Hikmet Tan'a yönelik 2 Temmuz 2004 tarihinde yapılan bombalı suikastta 5 kişi ölmüş, 23 kişi de yaralanmıştı. Aracı ile konağından hareket eden Vali Tan, korumaları ile valilik binasına giderken Cumhuriyet Caddesi'nde bomba yüklü bir araç konvoyun geçişinden 5 saniye sonra patlamıştı. Patlamadan Vali Tan sağ olarak kurtulurken makam aracı zarar görmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber