27 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Mart 2008 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL, BAYKAL VE BAHÇELİ'Yİ KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:12.45/16.00)

-TÜSİAD BAŞKANI MECLİS'DE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat:09.00)

-SOSYAL GÜVENLİK GENEL KURUL'DA

-Çalışanların 2 saatlik iş bırakmasına neden olan ve Emek Platformunun girişimiyle yeniden düzenlen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda başlanıyor. (Saat:14.00)

-EMEK PLATFORMU TOPLANIYOR

-Emek Platformu'nu oluşturan 17 sendika, meslek ve sivil toplum kuruluşunun yöneticileri Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısıyla ilgili gelinen aşamayı değerlendirmek üzere bir araya geliyor. (Saat:14.00)

-BASK'TAN SSGSS PROTESTOSU

-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Soysa Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortaları yasa tasarını Meclis'in önünde protesto ediyor. (Saat:12.30)

-2B YENİDEN KOMİSYONDA

-Kamuoyunda, 2B yasası olarak da bilinen geçtiğimiz dönem CHP'nin eleştirilerine neden olan orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ve kadastro mevzuatında değişiklik öngören yasa tasarısı ele alınıyor. (Saat:10.30)

-ALMANYA RAPORU

-TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda, göç ve Almanya'da Türklere yönelik kundaklama eylemlerine ilişkin hazırlanan ?Almanya Raporu? ele alınıyor. Komisyonda ayrıca, insan hakları ihlallerine dönük yapılan başvurular da değerlendiriliyor. (Saat:10.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve 92. dönem kaymakamlarını Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:11.00)

-Gül ayrıca, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince'yi de Köşk'te kabul ediyor1111. (Saat:15.15)

-SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ÇALIŞTAYI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TOBB ETÜ'de düzenlenen? Sosyal Bilimler Liseleri Çalıştayı?nda konuşuyor. (Saat:09.30)

-BAKAN HİMLİ GÜLER HOLLANDA EKONOMİ BAKANIYLA GÖRÜŞÜYOR

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Hollanda Ekonomi Bakanı Maria Van Der Hoeven ile Bakanlık'ta bir araya geliyor. (saat:11.30)

-PROF. DR. SANCAR: ?AKP'NİN KAPATILMASINI ENGELLEYECEK HÜKÜM AKP'NİN TASLAĞINDA YOK?

-Başbakan Erdoğan'ın ?kapsamlı Anayasa değişikliğimizin içinde zaten partilerin kapatılmasını zorlaştıracak çalışmamız vardı. Süreci hızlandırmış oluyoruz? açıklamasına karşın AKP'nin hazırlattığı Anayasa taslağında AKP'nin kapatılmasını engelleyecek bir düzenleme bulunmadığı ortaya çıktı.

-Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, AKP'nin hazırlattığı taslakta, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak bazı düzenlemelerin bulunduğunu ancak bunun AKP hakkında açılan davayı ortadan kaldırabilecek bir düzenleme olmadığı yorumunda bulundu.

-Prof. Dr. Sancar, AKP'nin sadece kendisini kurtaracak bir yasal değişiklik yapmasını hukuk etiğine uygun bulmadığını belirterek, ?AKP, siyasi partiler düzenini bir bütün olarak, demokratik esaslara ve eşitlik ilkesine uygun olan bir değişiklik yaparsa ancak bu şartlarda o etik aykırılık durumu daha kabul edilebilir bir hale gelir? dedi.

-THB BAŞKANI YAZICIOGLU: "KAPATMA DAVASI, LAİK VE ANTİ LAİK KAMPLAŞMASI YARATTI"

-Türk Hukukçular Birliği Başkanı Bilgin Yazıcıoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKP hakkındaki kapatma davasının "zımnen laik ve anti laik kamplaşması yarattığını" söyledi.

-Avukatlığını yaptığı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın laiklik anlayışını anlatan Yazıcıoğlu, Özal'ın kul ile Allah arasındaki ilişkiyi anlatırken ?halata tırmanan sporcu kul ve halatın asılı olduğu çengel Allah? örneğini verdiğini anlattı ve "Özal, dinin kul ile Allah arasında olduğunu söylerdi. Özal'ın laiklik anlayışı buydu" dedi.

-Yazıcıoğlu, Ergenekon soruşturmasının hukukla bağdaşmadığını da bildirdi.

-THY GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL:

-?THY KÜRESEL ŞİRKET OLUYOR?

-?1 NİSAN'DAN SONRA TÜRKİYE'DE BİLGİ TOPLUMUNDAN HAVACILIK TOPLUMUNA GEÇİYORUZ?

-THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin dünya havacılığının en önemli ittifakı olan Star Alliance'a 1 Nisan 2008 tarihiyle üye olmasıyla Türkiye'nin dünya havacılık ağına tam entegrasyonunun gerçekleşeceğini ve 45 yıllık havacılık tarihinin en önemli imzasının atılacağını söyledi.

-Kotil, THY'nin Yıldızlar İttifakı olarak nitelediği Star Alliance'a girmesiyle beraber İstanbul'un New York, Paris, Frankfurt, Londra gibi dünyanın en önemli uçuş merkezlerinden biri haline geleceğini belirterek, "THY dünyada toplam yolcu sayısının yüzde 25'ini taşıyan Star Alliance içinde Lufthansa'dan sonra ikinci büyük üye olacak.2008'de taşıdığımız transit yolcu sayısının yüzde 50 artarak 1.5 milyona, toplam yolcu miktarının da 23.5 milyon kişiye ulaşacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

-Temel Kotil, "Türkiye şimdiye kadar bilgi toplumunu konuştu. 1 Nisan'dan sonra artık havacılık toplumunu konuşacak hale geldi. Bu ittifakla birlikte THY'nin tanınmasında ve algısında çok olumlu ve büyük bir değişim yaşanacak. Marka değeri çok daha yükseklere çıkacak" dedi.

-OECD'DEN GEÇİCİ EKONOMİK DEĞERLENDİRME: REEL EKONOMİ FİNANSAL KARGAŞADAN KAÇAMAZ

-OECD Ekonomi Birimi Başkanvekili Jorgen Elmeskov, OECD Ülkeleri Ekonomik Görünüm Raporu'nun yayınlanması öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek son ekonomik gelişmelere ilişkin ?Geçici Değerlendirme? yaptı.

-Elmeskov, OECD Ekonomik Görünüm Raporu öncesi; çeyrek dönemler itibarıyla 2008'in ilk çeyreğinde ABD'de büyümenin 0.1, Euro bölgesinde 0.5; 2008'in ikinci çeyreğinde ABD'de 0, Euro bölgesinde 0.4 olacağı geçici değerlendirmesinde bulundu.

-KONUTTA TALEP DURDU MALİYET YÜKSELDİ

-Son yıllarda yüksek katma değer artışıyla milli gelir büyümesine önemli katkı yapan inşaat sektörü, talep daralması nedeniyle durgunluğa girerken, konut maliyetlerinin yüksek düzeylere çıktığı belirlendi.

-Geçen yıl yapı ruhsatı alınan inşaatlarda ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa bedeli hariç inşaat maliyeti ev tipi yapılarda 83.5 bin, apartman tipi yapılarda yaklaşık 77 bin YTL oldu. Arsa bedeliyle birlikte ortalama daire maliyetinin 170 bin YTL'ye yaklaştığı dikkati çekti.

-YARGITAY, BAŞBAKAN'A "SADİST MİSİN, MAZOŞİST MİSİN?" SÖZÜNÜ HAKARET SAYMADI

-Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Başbakan Erdoğan'a "Peki kardeşim sadist misin, mazoşist misin?? diye soran gazeteci Tuncay Özkan aleyhine açılan tazminat davasının reddine karar verdi. Genel Kurul, yerel mahkemenin verdiği, "davanın kısmen kabulü" şeklindeki kararın bozulmasına hükmetti.

-MEB'DEN BÜTÇEDE E-PERFORMANS DÖNEMİ

-Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde ihtiyaçların öncelikli belirlenmesi, harcamaların azaltılması ve bütçenin şeffaf olarak izlenebilmesini de sağlayacak web tabanlı ?e-performans? sistemini kuruyor. 2.5 milyon YTL bütçe ile hazırlanacak olan proje 2010 yılında hayata geçecek.

-?KAPİTALİZM, KRİZ: OLASILIKLAR ve OLANAKLAR? SEMPOZYUMU

-Kapitalizm, Kriz: Olasılıklar ve Olanaklar? konulu sempozyum düzenleniyor. 29-30 Mart günlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını araştırmacı yazar Haluk Gerger yapıyor.

-TÜRK MÜZİĞİNİ DÜNYAYA TANITAN BARİTON İKTU, SAHNEDE

-Müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nda başlayan ve Berlin Devlet Müzik ve Sahne Sanatları Yüksek Okulu'ndan üstün başarıyla mezun olan Bariton Mesut İktu, Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) eşliğinde 29 Mart'ta klasik müzikseverlerle buluşacak.

-AVEA İLE FENERBAHÇE SPONSORLUK ANLAŞMASI İMZALIYOR

-Avea, Fenerbahçe'nin ana sponsorluk anlaşmasını uzatıyor. Sponsorluk anlaşması imza töreni Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kurumsal İletişimden Sorumlu Asbaşkan Ali Koç ve Avea Ceo'su Cüneyt Türktan'ın katılımıyla gerçekleşiyor. (Saat:10.30)

-METRO CASH VE CARRY TÜRKİYE FİNANSAL SONUÇLARI

-Metro Cash ve Carry Türkiye finansal sonuçlarını açıklıyor. (Saat:09.30)

-DÜNYA TİYATRO GÜNÜ

-27 Mart Dünya Tiyatro Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Tiyatroların perdelerini ücretsiz açacağı günde ulusal ve uluslararası Tiyatro Günü bildirileri okunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber