TUSAİD, uzlaşma sağlanması için Mecliste...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükunetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir" dedi.

Toptan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi Zafer Ali Yavan'ı, makamında kabul ederek bir süre görüştü.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, TÜSİAD'ın hafta başında toplumsal dayanışma ve diyalog çağrısı yaptığı bir bildiri yayınladığını, ardından da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Yalçındağ, "Onun bir uzantısı olarak Sayın Başkanımızı ziyaret ediyoruz" diye konuştu. Bu süreçte kendilerini sorumlu hissettiklerini belirten TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ, "En büyük sorumluluktan biri de Sayın Başkanımıza ait. Onun için buradayız. Bu konuları istişare etmek için kendisini ziyaret ettik. Kabul ettiği için teşekkür ederiz" dedi.

"Çağrılara olumlu yaklaşımlar var"

TBMM Başkanı Köksal Toptan da Arzuhan Doğan Yalçındağ'a teşekkür ederek, Türkiye'de hafta başından beri her kesimden sağduyu sesleri çıktığını söyledi.

Bunun öncülüğünü TÜSİAD ve TOBB başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin yaptığını ifade eden Toptan, siyasi parti liderlerinin salı günü yaptıkları konuşmaların içinde de sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşımların olduğunun görüldüğünü belirtti.

"Bu, hem bu çağrıları yapanlar için, hem de herkes için, hepimiz için cesaret verici bir gelişmedir diye düşünüyorum" diyen Toptan, zaman zaman Türkiye gibi çok çabuk büyüyen ülkelerde olağan karşılanması gereken zorluklara karşı, tıkanmadan mutlaka bir çıkış yolu arama ve bulmanın artık önemli olduğuna işaret etti.

Köksal Toptan, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana çok acı dönemler geçirdi ama çok şükür bu günlerin hepsinden başarıyla çıkmasını becerebilen hareketleri hemen arkasından getirmesini de bildi" dedi.

Global krize de işaret eden TBMM Başkanı Toptan, bundan en az etkilenen ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu söyledi. Toptan, içerde siyasi gerginliğin zaman zaman tırmandığı durumlara rağmen, Türkiye'nin AB ve ekonomik büyüme hedeflerinden sapmadan yoluna devam etmesini çok önemsediğini bildirdi.

"Sizin gayretleriniz için çok teşekkür ediyorum. Yürekten destekliyorum" diyen TBMM Başkanı Toptan, "Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükunetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir" dedi.

Yalçındağ, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Görüşmeden aradığınız, umduğunuz desteği bulabildiniz mi?" sorusuna Yalçındağ, "Evet, aradığımız ve umduğumuz desteği gerçekten bulduk. Sayın Meclis Başkanımız, bu inisiyatifimizi çok önemsiyor, çok olumlu, yerinde buluyor. Herkesi sağduyuya, itidale davet etmenin, müşterek fikirde buluşmanın, müşterek noktalarımıza ulaşmanın, bu konuda siyasi partilere de önemli görevler düştüğünü düşünüyor" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber