Çelik eylem kararı alan sendikacılara kızdı: Kendi tabanlarına dönük mesaj gayreti içindeler

Haber Giriş : 28 Mart 2008 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün eylem kararını açıklayan beş sivil toplum örgütüne kızarak, ?Bu kadar açık ve net oynadıktan sonra bugün kalkıp olayı politik bir yere çekip konjonktürel bazı şeylerin peşinden koşmayı doğru bulmuyorum. Kendi tabanlarına dönük mesaj gayreti içindeler? dedi.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün eylem kararını açıklayan beş sivil toplum örgütüne kızarak, ?Bu kadar açık ve net oynadıktan sonra bugün kalkıp olayı politik bir yere çekip konjonktürel bazı şeylerin peşinden koşmayı doğru bulmuyorum. Kendi tabanlarına dönük mesaj gayreti içindeler? dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürleri Bilgi Paylaşımı toplantısı öncesinde basının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, sivil toplum örgütlerinin eylem karırını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Çelik, son yıllarda görülmeyecek ölçüde sosyal taraflara değer verilerek onlarla birlikte yasa çalışması gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Pazartesi günkü toplantıda 19 maddelik taleplerin tümünde ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Çelik, ?Toplantı sonunda dört dörtlük mutabakat olma şansı yok. Doğru da değil zaten. Mutlaka çekinceler olacaktır. Bunu saygıyla karşılıyorum. Ama kendileri yüzde 80-90 ilerleme sağlandığını ifade ettiler. Bugün açıklamada Türk-İş yok, Hak-İş yok, Memur-Sen yok, Kamu-Sen, Emekliler yok. Olanları biliyoruz. DİSK, KESK VE Türkiye Tabipler Birliği? diye konuştu.


İşçi ve memur, 1 Nisan'da alanlarda


Pazartesi günü yapılan toplantıdan sonra, bu toplum kuruluşlarının yasaya katılmadıkları yönünde bir açıklama yapabileceklerini kaydeden Çelik, bunu saygıyla karşılayacaklarını söyledi. Çelik, ?Yüzde 80-90 mutabakat ifade edildikten sonra benim bilmediğim gerekçelerle eylem kararı alınıyor. Tabii ki, onların takdiri. Demokratik anlamda söylenecek bir şey yok ama süreci yanlış işlettiler? dedi.

65 yaşla ilgili bir soru üzerine Bakan Çelik, bu konunun kamuoyuna yanlış lanse edildiğini ifade ederek, 65 yaşın yasa yürürlüğe girince işe başlayacak olanları kapsamadığını vurguladı. Çelik, 30 sene sonrası ile ilgili yapılan düzenlemeyi yarın sabah uygulamaya girecekmiş gibi takdim edip, ?İşçi kardeşlerin duygularını kimse istismar etmeye kalmasın. Gelecekte bu rakamlarla oynanabilir? dedi. Reformun siyasi bir randımanı olmadığını kaydeden Çelik, reformda geri adım tabirini doğru bulmadığını, sosyal taraflarla talepleri değerlendirdikten sonra atılması gereken makul adımları attıklarını söyledi. Çelik, sosyal tarafların kendisinden belki, 7 bin 600 prim gün sayısı beklediğini dile getirerek, ?Ben 7 bin 200 dedim. Çünkü, ben de işçi çocuğuyum? dedi. Tüm konularda işçinin lehine düzenleme gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelik, hep iyileştirmelerden yana olduklarını söyledi.

Çelik, bugün eylem kararı açıklayan beş sendikayı eleştirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

?Bu kadar açık ve net oynadıktan sonra bugün kalkıp olayı politik bir yere çekip konjonktürel bazı şeylerin peşinden koşmayı doğru bulmuyorum. Pazartesi günkü, durum ile bugünkü konuştukları arasında çelişkiler var. Kendi tabanlarına dönük mesaj gayreti içindeler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber