Gül'den 'Sağduyu Platformuna': Ülkenin geleceği her şeyin üstünde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Türkiye İçin Sağduyu' platformunda biraraya gelen 7 sivil toplum kuruluşu adına açıklamada bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendilerine, 'Türkiye'nin geleceği ve bütünlüğünün her şeyin üzerinde olduğunu' söylediğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ülkede siyasi kaos varmış gibi düşünmenin de yanlış olduğunu dile getirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerinin ardından, heyet adına açıklamada bulunan Hisarcıklıoğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşme ile ilgili olarak, ''Sayın Cumhurbaşkanımıza, dünyanın büyük bir krize doğru gitmekte olduğunu, bu krizin Türkiye'yi etkilememesi için acil tedbir alma ihtiyacı olduğunu kendisine arz ettik. Bu çerçevede toplumumuzda bir uzlaşma anlayışını güçlendirmeye dönük adımlar atmaya önem vermemiz gerektiğini ifade ettik'' diye konuştu.

"SİYASİ KAOS ORTAMI VARMIŞ GİBİ DÜŞÜNMEK YANLIŞ"

Cumhurbaşkanı Gül'ün siyasi parti liderlerini kabul ederek görüşmesinin kendilerini memnun ettiğini anlattıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki insiyatifi sürdürmesini de kendisinden istirham ettik. Cumhurbaşkanımız açıklamamızı desteklediğini söyledi ve bizleri tebrik etti. Farklı düşüncelerin kıran kırana tartışılmaması ve demokrasinin zedelenmemesi konusundaki hassasiyetlerine dikkat çekti. Bir siyasi kaos ortamı varmış gibi düşünmek yönündeki yanlışlığı da ifade etti. Ümitli ve umutlu olduğunu gördük sayın Cumhurbaşkanımızın. Elinden geleni yapacağını da bizlere açıkça ifade etti. En son verdiği mesaj bizim için çok önemli, 'Ülkemizin geleceği, ülkemizin bütünlüğü her şeyin üstünde olduğunu ifade etti. Biz bu görüşmeden umutlu olarak ayrıldık'' dedi.

TOBB, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve HAK-İŞ genel başkanlarından oluşan heyet, dün ''Türkiye İçin Sağduyu' açıklamasında bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber