Kaymakam, öğrencilere bağ budama dersi verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2008 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Develi İlçesi Kaymakamı Ahmet Turan, yüksekokul öğrencilerine uygulamalı olarak asma, ağaç budama ve ağaçlara aşı yapmayı anlattı.

Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte Çevre İl Müdür Yardımcısı Şevket Ağmaz, Develi ilçesinde üzüm bağlarındaki asma ve ağaç budama ile ağaçlarda aşı yapma teknikleri konularında uygulamalı eğitim aldı. İlçede bağ budama işini en güzel yapan Mustafa İnce'nin üzüm bağında öğrencilere budamanın nasıl yapılacağı gösterildi.

Kaymakam Ahmet Turhan ise, eline aldığı bağ budama makasıyla öğrencilere ders verdi. Kaymakam, budamanın tekniklerini kendi elleriyle göstererek, öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi. Öğrenciler, uygulamalı aldıkları eğitim sonrasında asma ve ağaç budamasını kendileri yaptı.

Öte yandan 'Küresel Isınmaya Karşı Ağaç Dikme Kampanyası' çerçevesinde ilçeye ağaç dikildi. Develiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Çolak ile birlikte çok sayıda Develili ilçeye giderek ağaç dikti. İlçe Kaymakamı Ahmet Turhan, Develi İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Albay'ın da katıldığı programda adliye bahçesine çok sayıda fidan dikildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber