Türkiye Kamu-Sen TBMM'deki gelişmeleri izleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sosyal güvenlikle ilgili TBMM'deki gelişmeleri yakından takip ederek bir düzeltme yapılması yolunu tercih edeceklerini belirterek, "Ama kamu çalışanları ve genel anlamda çalışanlar, sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeden rahatlayarak sonuç alabilmiş değildir" dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ı konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti.

Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik anlamda ciddi sorunlarının bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki süreç, çok zor ve çetin geçecek bir mücadeleyi gerektiriyor" dedi.

Çalışanların büyük bir kesiminin alanlarda olduğunu dile getiren Akyıldız, "Sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler konusunda rahatlama sağlayabilecek bir noktaya ulaşılamamış olması elbette endişe verici" diye konuştu.

İş güvencesine sahip olmayan çalışanlarla ilgili düzenlemelerde mesafe alındığını, 9 bin prim ödeme gün sayısının 7 bin 200'e indirildiğini anımsatan Akyıldız, bunun ciddi bir mutabakat olduğunu söyledi. Akyıldız, bu düzenlemeler karşısında 65 yaş, fiili hizmet ve güncelleme katsayısı ile ilgili değerlendirmelerin, çalışanları zorladığını belirterek, "Bunlarla ilgili esnekliklerin sağlanabilmesi için birtakım tepkiler ortaya çıkmaktadır. Çalışanlar adına tüm eylemleri ve etkinlikleri saygıyla karşılıyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

Akyıldız şöyle devam etti:

"Ancak bizler farklı bir yöntem izlemeye karar verdik. Özellikle kamuda çalışanların yeni Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında olması Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçelerini ortadan kaldırmamaktadır. Bu yüzden bize göre bu kanun Anayasa Mahkemesinden yeniden geri dönecektir. Değerlendirmeleri bu noktada kamu çalışanları adına yapıp süreci de bu noktada kullanmak istiyoruz.

Bugün TBMM'deki gelişmeleri yakından takip ederek bir düzeltme yapılması yolunu tercih edeceğiz ama kamu çalışanları ve genel anlamda çalışanlar sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeden rahatlayarak sonuç alabilmiş değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak Emek Platformu'nun kararına uyarak bundan sonraki çalışmalarımızı yürüteceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber