Posta işletmesi 1 Nisan şakası gibi çalışıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Para havalesi konusunda ciddi bir alt yapı atağı ile bankalara rakip olan Posta İşletmesi, mektup dağıtımında skandal denilebilecek bir hızda çalışıyor. Bursa'da şehir içine verilen gönderiler yeterli dağıtım organizasyonu yapılamadığından ve eleman eksikliğinden en erken 10, ortalama ise 15 gün sonra adreslerine teslim edilebiliyor.

Özel kurye ve kargo taşımacılığının şehirlerarasında günlük teslimat dönemine geçtiği Türkiye'de, devlete ait Posta İşletmeleri kağnı hızında servis yapıyor. 16 Mart tarihinde Uludağ Üniversitesi tarafından gönderiye verilen davetiye ve bültenler, Ankara Yolu'ndaki teslim adreslerine ancak 1 Nisan tarihinde tam 17 gün sonra teslim edildi. Posta işletmesine 500 metre uzaktaki Gülbahçe Mahallesi'ndeki işyerleri ve meskenlere geçikmeli ulaşan gönderiler, müesseselerin ve şahısların ödemelerini, programlarını ciddi sarsıyor.

İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü'ne törenler yapıldıktan sonra ulaşan çok sayıda davetiye hiç bir anlam ifade etmiyor. Ulubatlı Hasan Bulvarı Alp İş Merkezi&ndeki 30 işyeri 15 günde bir gelen posta servisinden şikayet ediyor. Alp İş Merkezi yöneticisi Abdülaziz Koylan, PTT'nin tam bir ciddiyetsizlik içinde hizmet verdiğini, vatandaşların ulaşmasını istedikleri gönderilerini özel kuruluşlarla yollamalarını istedi. Koylan, "Postacılar iş merkezine 15 gün biriken mektupları, topluca bir paket yapıyorlar. Kapının girişine bırakıp gidiyorlar. Çünkü katlara çıkacak, vatandaşı görebilecekleri yüzleri yok. Geciken kredi kartı, telefon faturaları, aksayan davetler iş hanındakiler tarafından büyük tepkilere sebeb oluyor. Günü geçtikten sonra gelen davetiyenin ne anlamı var. Bazı devlet kuruluşları halen devlet kurumu olduğu düşüncesi ile posta işletmesi ile çalışmayı tercih ediyor. Ancak gerçekten hiç kimsenin hesap sormadığı Bursa Posta İşletmesi tam bir rezalete imza atıyor. Siyasileri devletin asırlık bu kuruluşunu Bursa'da organize etme anlamında göreve davet ediyoruz. Başındaki sorumsuz idarecilerin değiştirilmesini istiyoruz. Böyle bir kuruluş bu kadar kötü bir duruma getirilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber