Kazalarda fotoğraflı tesbit, kameralı cep telefonu satışını artıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maddi hasarlı trafik kazalarında, trafik polisi yerine vatandaşların kendi aralarında anlaşarak tutanak tutmasına imkan sağlayan yeni uygulamanın, trafiğin felç olmasını önlemesi yanında 'kameralı' cep telefonları satışını da artıracağı bildirildi.

Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafikte meydana gelen kazalarda tarafların birbirleriyle "kimin haklı-haksız olduğu" konusunda anlaşmalarının zorluğuna işaret ederken, böylesi durumlarda herkesin kendisinin haklı olduğunu ispatlamaya yönelik hareket edeceğini kaydetti.

Maddi hasarlı trafik kazalarında çizilecek kaza krokisinde, en tarafsız ve doğru kararın, çekilecek fotoğraflarla sağlanabileceğini vurgulayan Uzelli, böylece "art niyetli usulsüzlüklerin" fotoğraflar aracılığı ile önlenebileceğini vurguladı.

"YENİ PAZARLAMA TAKTİĞİ SATIŞLARI ARTTIRIR"

Recep Uzelli ayrıca "Trafik kazalarında fotoğraf uygulaması, yeni bir pazarlama stratejisini de ortaya çıkardı. Bu uygulamanın kameraları cep telefonu satışlarını olumlu yönde etkilemesini bekliyoruz" dedi. Uygulamanın, yeni cep telefonu almak isteyenlerin kameralı cep telefonlarını tercih etmelerinde 'azımsanamayacak' bir etki yaratacağını kaydeden Uzelli, sadece kamera değil aynı zamanda görüntü kalitesi yüksek cep telefonlarının tercih edilmeye başlanacağını söyledi. Tutanak tutulurken "fotoğraf çekmenin" zorunlu olmadığını anımsatan Uzelli, olay yerini fotoğraflamanın, sadece vatandaşa değil, sigorta şirketleri ve trafik polislerine de "doğru karar verme" imkanı tanıyacağını bildirdi.

Uzelli, "Vatandaşlara doğru kaza krokisi için fotoğraf çekmelerini tavsiye ediyorum. Böylece karşılaşabilecekleri sorunları önleyebilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber