Evleri, arazileri ve yeşil kartı var

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)

BİNGÖL Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de nüfus oranına göre en fazla yeşil kartlının Bingöl'de bulunduğunu belirterek, ?Altında son model cipi olan ve yakınlarının adına geçerdiği 66 parça gabri menkul bulunan bir vatandaşın da yeşil kart aldığını tespit ettik. Bu şahısla ilgili soruşturma başlattık, Yeşil kartını iptal ettik? dedi.

Basın toplantısı yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ?Tek adımda hizmet' bürosunun açılmasıyla bundan sonra hiçkimsenin yeşil kart, yaşlılık, özürlü maaşları ile vakıf gibi olanaklardan yararlanmak için elinde evrakla kurum kurum gezmeyeceğini söyledi. Yeşil kart konusuna özellikle değinen Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

?Bingöl'ün 26 Mart 2008 tarihi itibarıyle nüfusunun yüzde 77'si yeşil kartlı. Nüfusumuz 251 bin, ancak bunun 131 bin 348'i yşil kartlı. Haksız yere yeşil kart alanlarl, yeşil kart veren memurlar hakkında inceleme başlattık. Cipi olan vatandaşın resmi kayıtlarda hiçbir mal varlığı görünmüyor. Ancak çevrede yapılan araştırmalarda çok kıymetli malvarlıkları yakın akrabalarının adına kayıtlı olduğundan haksız yere yeşil kart alan bu şahıs hakkında soruşturma başlattık. Bingöl genelinde tüm yeşil kartları incelemeye aldık, yapılan inceleme sonucunda haksız yeşil kartların tamamı iptal edilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber