Rüşvetle askerlik belgesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 16:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Tokat'ın Zile ilçesinde Askerlik Şubesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sivil memurların, askerlik yapmayanlara rüşvetle 'askerlik borçlanması' düzenleyerek emeklilik işlemi yaptığı ileri sürüldü.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbari çalışmalar sonucu düzenlenen ''Sefer'' operasyonda Türkiye'de ilk defa farklı boyutta suç şebekesi ortaya çıkarıldı. Operasyonun Tokat'a en çok şehit veren Zile ilçesinde olması ise dikkat çekti. Zile Askerlik Şubesi ve nüfus müdürlüğünde yapılan operasyonda yakalanan şahısların iddiaya göre, askerliğini yapmamış veya kısa süreli yapan şahıslara uzun dönem askerlik yapmış gibi gösterilerek emeklilik işlemelerinin sağlandığı, öğrenci olmayan kişilere sahte öğrenci belgesi düzenleyerek tecil işlemleri yapıldığı ve yoklama kaçağı olan kişilerin ise kayıtlarının değiştirildiği tespit edildi. Yapılan operasyondan sonra Zile Askerlik Şubesi'nde bulunan 7 bilgisayara el konularak inceleme yapılmak üzere kriminal laboratuvarına gönderilirken, Askerlik Şubesi'nde müfettişler tarafından inceleme başlatıldı.

Öte yandan, Zile ilçesinde 2 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 4'ü Zile Askerlik Şubesi Başkanlığı'nda görevli sivil memurlar H.Y. ile E.T., Zile Nüfus Müdürlüğü'nde görevli memur B.A. ve dışarıda bilgisayarda düzenlemesi gereken sahte evrakları hazırladığı öne sürülen M.Ç. tutuklanırken, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber