YÖK, ÜAK'ın bypass edildiği iddiasını yalanladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK), tek başına yapmaya yetkili olup da Yürütme Kurulu'na devredilen hiçbir görevi bulunmadığını bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada; Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü baskısında yer alan 'YÖK Başkanı Özcan'dan ÜAK'a bypass' başlıklı haberde YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın ÜAK'ı devre dışı bıraktığı iddiaları hatırlatıldı. Açıklamada, "Haberde Yükseköğretim Genel Kurulu'nun görev alanında bulunan görevlerden, Yürütme Kurulu'na devredilenler sıralanmış ve Yürütme Kurulu'nun bu yöntemle ÜAK'ı devre dışı bıraktığı öne sürülmüştür" denildi.

YÖK Genel Kurulu'nun Yürütme Kurulu'na devredilen görevleri arasında yer alan "Üniversitelerarası Kurul'ca Yükseköğretim Kurulu'na gönderilen işlemler" adlı maddenin; ÜAK'ın Yükseköğretim Kurulu'na yapılması amacıyla iletilen işlerini ifade ettiği belirtildi. Bu işlerin yapılması sürecinde ÜAK'ın devre dışı bırakılmasının hiçbir şekilde mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, "ÜAK'ın tek başına yapmaya yetkili olup da Yürütme Kurulu'na devredilen hiçbir görevi yoktur" denildi.


ÜAK'ın görevleri YÖK'e devrildi


YÖK'ten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Genel Kurul tarafından Yürütme Kurulu'na devredilen bugünkü işler Yürütme Kurulu'nun daha önce oluşturulduğu yıllarda da yaptığı görevlerdir. Ayrıca, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun görevlerinden bir kısmının Yürütme Kurulu'na devredilmesi, ÜAK üyelerinin de katıldığı Genel Kurul toplantısında görüşülmüş ve oybirliği ile karara bağlanmıştır.

Adı geçen gazetede yayınlanan haber, Yürütme Kurulu'na devredilen görevleri kamuoyuna duyurmak gibi bir sorumluluk dışında, zorlama yorumlarla habere sansasyon katmayı amaçlamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber