Hırsızların şehit ettiği er, toprağa verildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖKSUN (Kahramanmaraş), (DHA)

İZMİR'in Tire İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli hırsızların, kaçarken otomobille çarparak şehit ettiği jandarma er 21 yaşındaki İbrahim Gözdaş, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne bağlı Karatut Köyü'nde toprağa verildi.

Tire'de önceki gün meydana gelen olayda soyguncuların kaçarken otomobille çarparak şehit ettiği 8 aylık er İbrahim Gözdaş'ın cenazesi ambulansla Karatut Köyü'ne getirildi. Köydeki İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vali M. Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Göksun Kaymakamı Osman Sarı, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende şehit erin yakınları sinir krizi geçirirken, babası 66 yaşındaki Behçet ile annesi 62 yaşındaki Elif Gözdaş ayakta durmakta güçlük çekti. Fenalaştığı için tıbbi müdahalede bulunulan ağabeyi 25 yaşındaki Harun Gözdaş ise cenaze törenine kolunda serumla geldi. Şehidin 4 kızkardeşi ise tabutuna kapılarak gözyaşı döktü.

Törende Türk Silahlı Kuvvetler adına konuşan Jandarma Üsteğmen Tuncer Başer, ?İbrahim, şahadet mertebesine ulaşan diğer şehitlerimiz gibi sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecek. Silah arkadaşların olarak aziz hatıranı sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz? dedi.

Konuşmanın ardından şehidin cenazesi, götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi. Vali Tanılır ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak'ın taziyelerini kabul eden Elif ve Bahçet Gözdaş çifti de ?Vatan sağ olsun. Komutanlar sağ olsun? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber