Doktorlar, başhekimin gidişini davulla kutladı

Haber Giriş : 11 Ekim 2004 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir süredir devam eden kadro değişimi, Eşrefpaşa Hastanesi'nde ilginç olaylara neden oldu. İki doktor hakkında başhekimin istifasını hastane bahçesinde davul çaldırarak kutladıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

BAŞHEKİM Dr. Semih Doğan, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun kendisiyle çalışmak istemediğini bildirmesinden sonra görevinden istifa etti. Ertesi sabah hastaneye gelen hastalar ile doktorlar, çalan davul sesiyle irkildi. Bir sağlık kuruluşunda, hastalar ve özellikle ameliyattaki doktorlar olumsuz etkileneceği için, davulcu kısa sürede bahçenin dışına çıkarıldı. Hastane yetkilileri durumu tutanakla tespit etti.

Davulcu, ikisi de genel cerrah olan Göker Çiftdemir ve Yıldıray Şirin tarafından tutulduğunu ve Dr. Semih Doğan'ın başhekimlikten alınması nedeniyle duydukları sevinci göstermek için kendisine para verdiklerini söyledi. bunun üzerine davulu doktorlar Göker Çiftdemir ve Yıldıray Şirin'in çaldırdığına ilişkin tutunak tutuldu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, iki doktor hakkında acilen soruşturma açılması için talimat verdi ve bir müfettiş görevlendirildi. Başhekimlik görevinden Başkan Kocaoğlu'nun isteğiyle istifa eden Dr. Semih Doğan ise davul çaldırılmasına çok üzüldüğünü söyledi. Dr. Doğan, ?Her iki doktorla da aynı cerrahi servisindeyiz. Yıllarca birlikte çalıştık. İdareci olarak yaptığım uygulamaları beğenmemiş olabilirler. Nöbetler her zaman sorun olur. Ancak böylesine bir tepki beklemiyordum' dedi. Davul çaldırdığı iddia edilen Dr. Göker Çiftdemir ise ?Böyle bir olaydan ve soruşturmadan haberim yok' demekle yetindi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber