Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 06 Nisan 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de havanın serinlemesine neden olan bahar yağmurları 2-3 gün daha sürecek. Sıcaklık nisan ayı ortalama değerlerine yakın seyrediyor. Bölge bölge 5 günlük hava:

Türkiye'de havanın serinlemesine neden olan bahar yağmurları 2-3 gün daha sürecek. Sıcaklık nisan ayı ortalama değerlerine yakın seyrediyor. Haftabaşından itibaren sıcaklık yeniden yükselmeye başlayacak.

İstanbul'da bugün öğle saatlerinde hava parçalı bulutlu olacak. Akşama doğru Avrupa yakasından itibaren başlayacak yağmur gece saatlerinde kuvvetlenecek ve yarın öğlene kadar sağanak şeklinde devam edecek, öğleden sonra güneş de görülebilir. Ankara'da bugün hava daha ılık, yarın yağmurla birlikte hava biraz serinleyecek. İzmir'de lodos zaman zaman sert esiyor, bu akşam kuvvetlenecek yağmur yarın öğleden sonra kesilecek. Adana ılık, Bursa da bu akşam ve yarın yağmurlu olacak. Bugün İstanbul 15 ve Ankara 15, Bursa 17, İzmir 20, Adana 23 derece.

Marmara'da rüzgar güneyden ve hafif. Bugün gündüz Trakya ve Çanakkale civarı akşam saatlerinde ise bölge geneli yağmurlu olacak. Gece saatlerinde kuvvetlenecek yağmur, yarın akşam saatlerinde bölgeyi terk edecek. Haftabaşında sıcaklığın hızla yükselmesi bekleniyor. Bugün Edirne 17 ve Sakarya 17, Çanakkale 15 derece.

İç Anadolu'da bugün önemli bir yağış beklenmiyor, bugün hava daha ılık olacak. Sivas'ta hafif yağış görülebilir. Bu gece başlayacak yağmur yarın bölgenin tamamında kuvvetlenerek devam edecek. Bugün Konya 16, Eskişehir 14, Sivas 11 derece.

Ege Bölgesi bu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu olacak. Bu gece ve yarın sabah yağmur özellikle Aydın-Muğla arasında şiddetli yağacağından su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yarın öğleden sonra kıyılarda yağış kesilecek ve güneş görülebilecek. Bugün Denizli 19, Muğla 17, Kütahya 15 derece.

Akdeniz'de bulutlanma artıyor, bu akşam Antalya-Isparta-Burdur civarında başlayacak yağmur yarın bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde devam edecek. Bugün Antalya 20 derece...

Güneydoğu Anadolu pazartesi günü de sağanak yağışlı olacak. Bugün Diyarbakır 18 derece.

Doğu Anadolu'da haftasonu da hafif bahar yağışları devam edecek. Sıcaklık fazla değişmiyor. Pazartesi günü bölge geneli sağanak yağışlı olacak. Bugün Erzurum 9, Malatya 17, Van 10 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde bugün hava genellikle bulutlu olacak. Yarın Zonguldak-Samsun arasında başlayacak yağmur, bu kesimde havayı serinletecek. Pazartesi günü batıda hava açarken, Samsun-Rize arasında kuvvetli yağış görülecek. Bugün Trabzon 16, Samsun ve Bolu 15 derece.







Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber