OYAK Matematik yarışmasının şampiyonu Ordu'dan

Haber Giriş : 08 Nisan 2008 19:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

OYAK Grubu'nun bu yıl 6'ncısını düzenlediği Liseler arası Matematik Yarışmasının bu yılki şampiyonu Ordu Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi oldu.

OYAK Grubu'nun bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği yarışmanın birinci etabı 27 Ekim 2007 tarihinde Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ünye, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak illerinde eş zamanlı gerçekleştirildi.

-SORULARI TÜBİTAK HAZIRLADI-

TÜBİTAK tarafından hazırlanan soruları yanıtlamak üzere 17 ilin birincileri bu kez 5 Nisan 2008 tarihinde İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde kendi aralarında şampiyon okulu belirlemek yarıştılar. Yarışma sonucunda 33.6 puanla Ordu Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri bu yılın şampiyonu oldu. Yarışmada ikinciliği Adana Fen Lisesi, üçüncülüğü de Hatay Tosçelik Fen Lisesi kazandı.

-BİRİNCİ OKULA 15 BİN YTL ÖDÜL-

Yarışma öncesinde il birincisi okulların öğrencileri, ekip lideri öğretmenleri ve okul müdürleri aileleri ile birlikte İstanbul'da OYAK Grubu'nun misafiri olarak ağırlandılar. 4 günlük program boyunca İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerinin gezen öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerini de ziyaret ettiler.

İstanbul Hilton Convention Center'da 7 Nisan'da yapılan ödül töreninde yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılırken, şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuar kurulması, öğrenci, öğretmen ve okul müdürüne 1.000 YTL değerinde 1'er kese altın ve başarılı öğrencilerin ailelerine de 1.000 YTL değerinde hediye çeki verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber