Kanalizasyon patladı, okul tatil edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hakkari'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu bahçesindeki kanalizasyon patlayınca, okul içerisinde mahsur kalan öğrenciler yapay köprüyle kurtarıldı. Tatil edilen okulun bahçesinde belediye ekipleri çalışmalara başladı.

Biçer Mahallesi'ndeki bin 400 öğrencisi bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu bahçesinden geçen kanalizasyon şebekesi patlayınca okul bahçesinin bir bölümü kanalizasyon suyuyla doldu.

Belediye kanalizasyon ekipleri kombine araçlarla sulara müdahale etti. Ancak açılmayan kanalizasyon yüzünden okul bahçesinin bir bölümünü pis sular kapladı. Mahsur kalan öğrenciler için yapay köprü yapıldı. İlk olarak ana sınıf öğrencileri kucaklanarak geçirildi.

Daha sonra okulun diğer öğrencileri pis kokulardan burunlarını kapatarak geçti. Okul çalışanları ve öğretmenler, okul dışındaki öğrencileri uzaklaştırmak için çaba gösterdi.

Konu hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Haluk Aydoğan, daha önce de böyle bir sorunla karşılaştıklarını belirtti.

Defalarca belediyeye durumu izah ettiklerini ancak şu ana kadar herhangi bir çare bulunmadığını ifade eden Aydoğan, kanalizasyon şebekesinin bir an önce buradan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Okul müdürünün İl Milli Eğitim Müdürü'yle görüşmesinden sonra okul tatil edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber