Eylem yapan sağlık personeli hakim karşısında...

Haber Giriş : 12 Ekim 2004 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısıyla 'herkese eşit ve ücretsiz sağlık hakkı', 'iş güvencesi' ve 'insanca yaşayacak ücret' için geçen yıl 5 Kasım'da 'Görev' adıyla gerçekleştirilen bir günlük iş bırakma eylemi 13 Ekim'de hakim karşısına çıkıyor. Aralarında İstanbul Tabip Odası, Devremci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) da bulunduğu 11 sendika, meslek kuruluşu ve sivil toplum örgütüne mensup 85 yönetici, TCK'nın iş bırakmayı düzenleyen 236. maddesi göre toplam 255 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacaklar. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 13 Ekim'de gerçekleştirilecek duruşma süresince, tabip odalarınca Türkiye çapında çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve ortak deklerasyon açıklanacak.

'ASIL BAKAN YARGILANSIN'

Davaya karşı İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Füsun Sayek, asıl yargılanması gereken kişinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ olduğunu belirterek, "Eğer, herkese eşit ve ücretsiz sağlık hakkı istemek suçsa, biz bu işlemeye devam edeceğiz" dedi. Hekimlerin, iş bırakma eylemlerini, kendilerine ve halka karşı olan ahlaki sorumlulaklarını yerine getirmek için yaptığına de işaret eden Sayek, kalitesiz ve yetersiz bir sağlık sistemi içinde hizmet vermeyi sürdürmenin halka yapılacak en büyük kötülük olduğunu söyledi.

'BÜTÜN DÜZENLEMELER ÇALIŞANLARIN ALEYHİNE'

KESK Genel Başkanı Sami Evren de, çalışma yaşamına ilişkin bütün düzenlemelerde çalışanların aleyhine durumların söz konusu olduğuna işaret ederek, "Bu sadece TTB'ye yapılan bir olay değildir. Kamu çalışanları olarak yıllardır bu tür davalarla karşılaştık. Bütün dayanışma duygularımızla ve haklı mücadelemizle bunu değiştirebilecek durumdayız" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, Hükümet'in özellikle temel hak ve özgürlükler konusunda sınıfta kaldığını belirterek, "Sendikal hareket açısından baktığımız zaman 12 Eylül hukuku, yani hukuksuzluğu devam ediyor" dedi.

85 KİŞİ YARGILANACAK

Duruşmada Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin tamamı, Genel Başkan Sami Evren'in de aralarında bulunduğu KESK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı, Genel Başkan Süleyman Çelebi'nin de aralarında bulunduğu DİSK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Hak-İş Marmara Bölge Başkanı Celal Özdoğan, DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İş Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı, İstanbul iş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı, İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Tahsin Yeşildere, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın Aksaray, Bakırköy ve Şişli şubelerinin yönetim kurulu üyelerinin tamamı ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinin tamamından oluşan 85 kişi yargılanacak.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber