Merkez'de Boğaziçi ekolü: Erkan'ın A takımına tam not

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni yardımcıları Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan oldu. Borsa İstanbul atama haberleriyle yükselişe geçerek 7.000 puan ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Atamalar ekonomistlerden de tam not aldı. "Liyakat" vurgusu yapılırken, Merkez Bankası için büyük bir adım olarak nitelendirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2023 08:34, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2023 07:01
Merkez'de Boğaziçi ekolü: Erkan'ın A takımına tam not

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı kararnamesiyle Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısı Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı.

Edinilen bilgilere göre; Cevdet Akçay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından, Fatih Karahan ise TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önerildi. 6 yıldır Cumhurbaşkanı'nın ekonomi alanındaki başdanışmanlığını yürüten Hatice Karahan'ın ise bizzat Erdoğan tarafından tercih edildiği belirtildi. MB Başkanı Erkan'ın yeni yardımcılarının en dikkat çeken özelliklerinden biri de tıpkı Başkan Erkan gibi Boğaziçi Üniversitesinde eğitim görmüş olmaları. Erkan da, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirmişti.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ-

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber