7 kişinin öldüğü otobüs kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı

Kars'ta otobüs şarampole devrildi, ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 7 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2023 13:06, Son Güncelleme : 30 Temmuz 2023 17:43
7 kişinin öldüğü otobüs kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı

Bursa-Kars seferi yapan Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine, sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 50 metre yükseklikten düştükten sonra ters dönen otobüsteki 7 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi.

Durumu ağır olan bir yaralı, kara yoluna inen ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.

Adalet Bakanı Tunç: "Kars'taki kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldı"

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından, Kars'ta yolcu otobüsünün seyir halindeyken şarampole devrilmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin paylaşımda bulundu.

Tunç, şunları kaydetti:

"Kars'ta meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Kaza ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

Ölüme böyle gittiler

- Valilikten açıklama

Valilikten yapılan açıklamada, Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkiinde saat 07.50'de yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada, 3'ü olay yerinde 4'ü ise hastanelerde olmak üzere 7 vatandaşın vefat ettiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaralı 23 vatandaşımızın tedavileri Sarıkamış Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi, Erzurum Şehir Hastanesi ve Horasan Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir. Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Ayrıca kaza yapan otobüs, şarampole düştüğü bölgeden, vinç ve iş makinesi yardımıyla çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise kazanın ardından Kars'tan 4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 21 ambulans, Erzurum'dan 6 ambulans ve 1 helikopter ambulans görevlendirildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber