Sağlıkçılardan 'yemeğime göz dikme' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarından yemek ücreti alınmasına karşı "yemeğime göz dikme" adı altında imza kampanyası başlattı.

Alınan bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Maliye Bakanlığının, "sağlık çalışanlarından yemek ücreti alınabileceğine" dair yazısına karşı açtığı davanın ardından imza kampanyası düzenledi.

"Yemeğime göz dikme" adıyla düzenlenen kampanyada, toplanacak imzalarla sağlık çalışanlarından yemek parası alınmaması talep edilecek. Kampanya, sendikanın şubeleri aracılığıyla, yemek parası alınan tüm sağlık kurumlarında yürütülecek.

İmza kampanyası için hazırlanan dilekçede, söz konusu uygulamanın "hukuka ve hakkaniyete aykırılık teşkil ettiği" ifade edildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu personel yemeklerini dışarıda yemeye başladığında servislerde işler aksayacaktır" dedi.

BASK Genel Sekreteri ve Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar da "Sağlık çalışanlarının bir de bu yolla mağdur edilmesi, sağlıktaki ticarileşmenin sadece hastalarla sınırlı kalmayacağını da ortaya koymuştur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber