Şahin: YARSAV yargıdan istediği kararı çıkartıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı'ndan büyük suçlama: Hâkim ve savcı açığını kapatmak için sınav yapıyoruz, Danıştay durdurma kararı veriyor. Çünkü YARSAV Danıştay'a gidip ertesi gün karar alabiliyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hâkim ve savcı adaylığı konusunda davalar açan Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ni (YARSAV), yargıdan istenilen yönde karar çıkartmakla suçlayarak, ?Danıştay'a gidip ertesi gün karar alabiliyorlar? dedi.

Kanal 24 televizyonu canlı yayınına katılan Şahin, 301. maddedeki değişiklikle ilgili sorular üzerine, ?Maddede şimdi 8. kez değişiklik yapıyoruz, inşallah son olur. Değişiklik teklifi bu hafta TBMM'de komisyonlarda ele alınacak? dedi. Teklifteki, ?Bu maddeden dava açılabilmesinin Cumhurbaşkanı'nın iznine bağlı olması? şeklindeki düzenlemenin eleştiriler aldığını anımsatan Şahin, teklif hazırlanırken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e konunun aktarıldığını belirterek, ?Sayın Cumhurbaşkanımıza, ?böyle bir düzenleme yapılıyor yetkisini size veriyoruz' denince, karşı çıkmamış? diye konuştu.

AKP hakkında açılan kapatma davasına değinen Şahin, şunları kaydetti:

?İktidar partisinin böyle bir davayı hak ettiği kanaatinde değilim. AKP döneminde, cumhuriyetin temel nitelikleri daha da güçlendi. Sivas'tan öteye geçemeyen ülkenin belirli yerlerine gidip miting dahi yapamayan partilerin aslında rejim için cumhuriyet için bir tehdit olduğunu düşünüyorum. Kim sağlayacak birliği, bütünlüğü? Sivas'tan öteye geçemeyen bu genel başkanlar mı sağlayacak??

Adalet sistemindeki sorunlara da değinen Şahin, hâkim ve savcı adaylığı sınavıyla ilgili davalar açan YARSAV'ı, yargıdan istediği yönde karar çıkartmakla suçladı.

4115 hâkim ve savcı açığını kapatmak için sınav yaptıklarını belirten Şahin, ?Sınav yapıyoruz, Danıştay yürütmenin durdurulması kararı verdi. Şimdi de puanlama sisteminin yanlış olduğunu ileri sürüyorlar. YARSAV diye bir dernek var. Başında da Yargıtay savcılarından bir arkadaşımız var. Onlar hemen Danıştay'a gidip ertesi gün karar alabiliyorlar. Çünkü, Danıştay'daki hâkim ve savcıların büyük çoğunluğu bu derneğin üyesi. Bir derneğin açtığı davaya, o derneğin üyeleri bakıyor ve sınavlarla ilgili o kadar çok davalar oldu ki. Sınav yapıyorsunuz, durduruluyor. Şimdi mülakatı kazanmış 114 arkadaş, kapı kapı dolaşıyorlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber