Müdür atamalarında torpil yapılacağını öne süren Türk Eğitim-Sen, isimleri notere tastik ettirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın Meclis'te kabul edilmesiyle birlikte Samsun'da kurulan 3 yeni ilçeye milli eğitim müdürü ve şube müdürü olarak kimlerin atanacağının belirlendiğini iddia eden Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, isimleri Samsun 1. Noterliği'ne tasdik ettirdi.

Bir hafta sonra yapılacak atamalarda tasdik ettirdiği kişilerin ilçe milli eğitim müdürü ile şube müdürlüğü görevine atanması halinde Kuruoğlu, hukuksal başvuru yapacaklarını kaydetti.

Konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı yapan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Kuruoğlu, ilçe ve şube müdürlüklerine adil şekilde liyakatli kişilerin atanması gerektiğini söyledi.

Yeni kurulan ilçe milli eğitim müdürlükleri ve ilçe milli eğitim şube müdürlükleri için bir sendikanın yöneticilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koridorlarını aşındırdığını, kimlerin atanacağına dair sözler aldıklarını ileri süren Levent Kuruoğlu, sendika yöneticilerinin yeni kurulan ilçe milli eğitim müdürlüklerine atanması halinde hukuksal girişimde bulunacaklarını bildirdi. Kuruoğlu, "Eğitim bir grubun çıkarlarına alet edilemez. Ülkemizin geleceğini ve yeni nesilleri yetiştiren bu kurumlar kimseye peşkeş çekilemez. Peşkeş çekilmeye kalkılırsa bu girişimlerin karşılığını en sert şekilde bulacağının da bilinmesini istiyoruz. Bu gün kamuoyunda adı geçenlerin hangi şube müdürlüklerine atanacağını noterden tasdik ettirdik. Yeni ilçe müdürlüklerine yapılacak atamalara bakacağız. Bu noterden onaylattığımız belgeleri de gerekli gördüğümüz takdirde yargı makamları ve kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

Torpil konusunda Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na da seslenen Kuruoğlu, "Valimizin hakkaniyete ve liyakate dayanmayan apaçık bir grubun kadrolaşma girişimi olan bu tür atama girişimlerine geçit vermeyeceğine olan inancımız tamdır." şeklinde konuştu.

Samsun'da benzer bir olay 2005 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'de yaşanmıştı. Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans Sınavı'nda torpil yapılacağını haber alan gazeteci Murat Seçkin, iddiayı belgelemek için sınavdan dört gün önce torpilin piyesini yazıp notere onaylatmıştı.

Sınavdan sonra ise tasdik ettirildiği isimlere torpil yapıldığı anlaşılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber