Üniversiteden ankastre setli yarışma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen, "Amatör Yemek Yarışması"na başvurular başladı.

50 kişi ile sınırlı olan yarışmada, 18 yaşını doldurmuş olan amatör yarışmacılar başvuru formlarını, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı Sekreterliği'nden 10 YTL karşılığında temin edebilecek.

GAZÜ'den yapılan açıklamada, yarışmaya son başvuru tarihinin 16 Mayıs 2008 olduğu, ön elemelerin 24 - 25 Mayıs 2008 tarihlerinde, finalin ise 31 Mayıs'ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Ön eleme ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek olan yarışmada, ön elemede yarışmacılar kendileri için yarışma esnasında verilecek baldo pirinç, çeşitli yağlar, su, tuz ve pişirme malzemelerini kullanarak bir saat içinde 2 su bardağı pirinçten oluşan pirinç pilavını hazırlayıp jüriye sunacak. Jüri, hazırlanan pilavlara puan vererek ilk 10'a kalan yarışmacıları belirleyecek.

Finalde ise yarışmacılar, "Aşçılık Programı"na ait uygulama mutfağında iki saatlik süre içerisinde yarışma esnasında kendilerine verilecek malzemeleri pişirerek servise hazırlayacak. Servis edilen yemekler jüri tarafından beş ayrı kategoride değerlendirilerek puanlandırılacak.

Farklılık, tat (lezzet), kıvam, görünüş, mutfak çalışma düzeni ve temizliği kategorilerinin yer alacağı yarışmada, her bir kategoride alınan puanlar göz önünde bulundurularak, en yüksek puanı alan ilk 5 yarışmacıdan, birinci; mutfak dolabı, ocak, davlumbaz, evye, ikinci; banyo dolabı, üçüncü; buzdolabı, dördüncü; bulaşık makinesi, beşinci; fırın ile ödüllendirilecek.

Şehir dışından katılmak isteyen yarışmacılar ise 0 (342) 317 17 66 numaralı telefonlardan Gaziantep Meslek Yüksek Okulu sekreterliğini arayarak isim bildirdikten sonra, Garanti Bankası Suburcu Şubesi 069 - 6661754 No'lu hesaba yarışma ücretini yatırıp, banka dekontunu ve doldurdukları başvuru formunu, 0 (342) 360 11 70 numaralı fakslayarak kayıt işlemlerini tamamlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber