300 metrelik pirinç kuyruğu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elimizde yeteri kadar stok var

Pirinçte fiyatlar yüzde 155 artınca şok olan dar gelirli çareyi TMO'larda buldu. Türkiye'nin hemen her köşesinde pirinç kuyrukları oluştu. En çarpıcı kuyruk ise İzmir TMO önüne uzuyor. 15 Nisan'da yaptığımız haberde pirinç alamya gelenlerin oluşturdu kuyruk 20-25 metreyken bugün kuyruk 300 metreyi geçmişti.

Türkiye'de pirinç fiyatlarının artması ardından İzmir'deki TMO parakende satış yerinin önündeki oluşmaya başlayan kuyruk yetkililerin ?Kriz yok? açıklamalarına rağmen uzadı

Pirinç krizinin öncesinde her isteyene 10 kilogram satış yapılan TMO İzmir parakende satış yerinde hafta başında bu miktar 4 kilograma düşürüldü. Ancak piyasada 3 YTL'ye satılan osmancık cinsi pirinci 1.80 YTL'den almak isteyenlerin sayısı her geçen gün arttı. Hafta başında 50 metre kadar olan kuyruğun uzunluğu 300 metreyi buldu.

Alsancak Limanı'ndaki TMO siloları önünde başlayan kuyruğu görenler şaşırdı. Bazı kişilerin çocuklarıyla gelip daha fazla pirinç almak istemesi zaman zaman tartışmalara neden oldu. Saatlerce kuyrukta bekleyenler ucuz olduğu için normal zamanlarda pirinci buradan aldıklarını, ancak şimdi daha önce hiç gelmeyenlerin akın etmesiyle zor durumda kaldıklarını anlattı. TMO yetkilileri havaların ısındığını ihtiyaç fazlası pirinçlerin çok beklemesi halinde kurtlanabileceği uyarısını yaptı. Yetkililer, günlük satışın paketleme olanağına göre 15 tonu bulduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber