Bahar alerji ile vuruyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Bahar aylarında polenlere bağlı alerjik yakınmaların başladığını belirten uzmanlar alerjik rahatsızlıkları olanları, özellikle bu dönemde daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Astım, alerjik nezle veya alerjik göz nezlesi olan bazı hastalarda yakınmaların belirli mevsimlerde yoğunlaştığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, "Özellikle bahar ve güz mevsimlerinde şikayetlere daha sık rastlanır" dedi.

Bahar aylarının birçok ağaç ve ot için tozlaşma mevsimi olmasından dolayı, havada polen yükünün arttığına işaret eden Akbaş, Online Sağlık'a (www.onlinesaglik.com) yaptığı açıklamada, "Nisan ve mayıs ayları, havada polen yükünün en fazla arttığı aylardır. Gece uykudan uyandıran nefes darlığı ve öksürük nöbetleri başlar. Tıkanıklık ve nefes darlığı nedeniyle yol yürüme ve yokuş çıkma güçleşir" diye konuştu.

Hastanın ruhsal durumunun bundan olumsuz etkilenebildiğini ve anksiyete, depresyon gibi sorunların başladığını kaydeden Dr. Murat Akbaş, şunları söyledi:

"Nitekim bazıları artık çare arama gereği bile duymaz, adeta durumu kanıksar, yılgınlık emareleri gösterirler. Bazıları ise geleneksel yöntemlerle durumu geçiştirmeye çalışır. Oysa etkili ve güvenilir bir tedaviyle bu sorunlar ortadan kaldırılabilir."

Akbaş, bahar aylarında polenlere bağlı alerjik sorunları olanların kır, çayır ve orman gibi polen yükü fazla alanlardan uzak kalmaya özen göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. Dr. Murat Akbaş, "Özellikle sabah vakitleri ve rüzgarlı havalarda ev içinde kalmalı, pencere ve kapıları kapalı tutmalı, çamaşırları ev içinde kurutmalı, dışarıdan içeriye gelince giysilerini değiştirip duş almalı, gerekli hallerde maske, gözlük veya hava filtreleri kullanmalıdırlar" uyarılarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber